19.03.2024
Телеканал NTD

Зірки в масках: в Італії відкрився Венеційський кінофестиваль

Зірки в масках: в Італії відкрився Венеційський кінофестиваль

Маски й соціальне дистанціювання. Так цього року відкривається 77-й Венеційський кінофестиваль. Його вважають репетицією «Оскара». Цього..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Маски й соціальне дистанціювання. Так цього року відкривається 77-й Венеційський кінофестиваль. Його вважають репетицією «Оскара». Цього року це перший міжнародний захід, відколи почалася пандемія.

На тлі другої хвилі поширення коронавірусу в Італії та інших країнах діють суворі правила. Так, перед приїздом на невеликий острів Лідо у Венеційській лагуні, де проходить фестиваль, усі гості, які не із Шенгенської зони, мусять зробити тест на коронавірус. Такий же тест обов’язковий перед від’їздом.

Відвідувачам постійно вимірюють температуру, а місця в кінотеатрах можна займати лише через одне. Квитки бронюють онлайн. І, звісно, усі мають бути в масках.

Цього року вздовж червоної доріжки поставили стіну, щоб не допустити великого скупчення глядачів. Та вони все ж були.

[відвідувачка]:
«Я приїхала сюди. Усе буде прекрасно. Попри все. Я тут, щоб побачити зірок. Подивимося, хто цього року приїхав. І нехай нас розділяє така потворна стіна, я однаково рада тут бути».

[відвідувач]:
«Дуже дивно, бо всі люди закривають обличчя, не можна ні до кого близько підходити. Дивно, але добре, що це взагалі відбувається, що фестиваль і зовсім не скасували».

Цього року за статуетку «Золотого лева» змагатимуться 18 фільмів. Торік був 21. Загалом у фестивалі бере участь понад 50 стрічок. Водночас щонайменше чотири фільми взяли до позаконкурсної програми останньої миті. Їх зняли й змонтували за рекордно короткий час після того, як послабили карантинні обмеження.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зірки в масках: в Італії відкрився Венеційський кінофестивальДва індійські ресторани судяться через куряче каріБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікВ Італії вимирають газетні кіоскиМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-Жанейро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: