25.09.2024
Телеканал NTD

У Мексиці робот допомагає лікувати хворих на коронавірус

У Мексиці робот допомагає лікувати хворих на коронавірус

Цей робот на ім'я Темі — новий працівник лікарні мексиканського міста Сан-Ніколас-де-лос-Гарса. Його місія — створювати..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Цей робот на ім’я Темі — новий працівник лікарні мексиканського міста Сан-Ніколас-де-лос-Гарса. Його місія — створювати безпечніші умови роботи для лікарів, які борються з COVID-19.

Темі має штучний інтелект, а також ним можна керувати дистанційно. Робот здійснює обхід хворих, і лікарі спілкуються з ними по відеозв’язку.

[Луїс Антоніо Лув’яно Гарсія, лікар]:
«Перевага в тому, що навіть коли медиків не вистачає, ми однаково можемо побачити в коронавірусній зоні пацієнтів і розв’язати якісь проблеми. Водночас самим заходити туди не потрібно».

Темі допомагає лікувати пацієнтів у стабільному, некритичному стані. Лікар може перевірити хворого навіть із дому й вирішити, які ліки тому потрібні.

У Мексиці коронавірусом заразилося понад 70 тисяч лікарів, і високі технології можуть поліпшити безпеку медиків.

Ця лікарня стала першою в штаті Нуево-Леон, де взяли на роботу такого робота.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мексиці робот допомагає лікувати хворих на коронавірусЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: