19.02.2024
Телеканал NTD

На Кубі повернули карантинні заходи, щоб зупинити спалах COVID-19

На Кубі повернули карантинні заходи, щоб зупинити спалах COVID-19

На Кубі на два тижні частково повернули карантинні обмеження, щоб зупинити новий спалах COVID-19. Ці заходи..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

На Кубі на два тижні частково повернули карантинні обмеження, щоб зупинити новий спалах COVID-19. Ці заходи стосуються переважно Гавани, яка стала осередком епідемії. У столиці запровадили комендантську годину із сьомої вечора до п’ятої ранку. Влада заявила, що новий спалах виник через недисциплінованість людей.

[жителька Гавани]:
«Думаю, це нормально, бо молодь на вулицях виходить з-під контролю».

[житель Гавани]:
«Я повністю підтримую ці заходи. Не можна одній групі людей дати перешкодити нам перемогти епідемію. Такі заходи нам допоможуть».

В’їзд до Гавани обмежений, виїзд теж. Між провінціями пересуватися не можна. На вулицях людям вимірюють температуру.

[Лазло Хуан, лікар]:
«Відсьогодні заходи посилюються. Якщо у когось підвищена температура, його відразу відправляють до лікарні, щоб здати всі аналізи».

Спочатку Кубі вдалося стримати епідемію коронавірусу. У середині липня органи охорони здоров’я повідомили, що більше не реєструють нових випадків. Але в серпні щодня стали з’являтися десятки заражених.

Влада для порушників карантинну запровадила покарання. Штрафи можуть сягати 125 доларів США, тоді як середня зарплата держслужбовця — усього 40 доларів. У Гавані погрожують карати навіть за неправильне носіння маски.

На Кубі загалом виявлено більш ніж 4000 випадків COVID-19, близько 100 пацієнтів померло. Це офіційні дані, реальні числа можуть бути більшими.

Пандемія погіршила економічну ситуацію на Кубі. Збільшився дефіцит продуктів і медикаментів, через це біля магазинів та аптек шикуються черги. Також закриті кордони й відсутність туристів позбавили країну основного джерела валюти.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Кубі повернули карантинні заходи, щоб зупинити спалах COVID-19У принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у КитаїЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластику

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: