25.11.2024
Телеканал NTD

ООН: КНДР могла розробити ядерну боєголовку для балістичних ракет

ООН: КНДР могла розробити ядерну боєголовку для балістичних ракет

Північна Корея не припинила свою програму створення ядерної зброї. І кілька країн уважає, що вона, імовірно,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Північна Корея не припинила свою програму створення ядерної зброї. І кілька країн уважає, що вона, імовірно, розробила мініатюрну ядерну боєголовку, яку можна встановити на балістичні ракети. Про це йдеться в новій доповіді ООН.

Документ підготувала незалежна група експертів, які стежать за дотриманням накладених організацією санкцій. У ньому викладено думку кількох країн, назви яких не вказано, що розробити мініатюрні боєголовки Північна Корея могла під час останніх шістьох ядерних тестувань. Водночас повідомлення про випробування востаннє були у вересні 2017 року.

У звіті йдеться: «Корейська Народна Демократична Республіка не припинила свою ядерну програму, зокрема виробництво високозбагаченого урану і створення експериментального легководного ядерного реактора».

Пхеньян на новий звіт ООН поки не відреагував.

У документі наголошено, що Північна Корея, можливо, буде й далі вести розроблення, щоб удосконалити системи наведення ракет на ціль і зрештою створити ракетну систему залпового вогню.

Санкції ООН щодо Північної Кореї діють із 2006 року. Їх запровадили у відповідь на ядерну й балістичну програми Пхеньяна. Тоді як Рада Безпеки ООН постійно посилювала заходи, КНДР розширювала свою програму й порушувала санкції.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин з 2018 року вже тричі зустрічався з президентом США Дональдом Трампом. Однак повного виконання всіх вимог від Пхеньяна поки добитися не вдалося.

У травні 2018 року КНДР виконала свою обіцянку й підірвала тунелі на «Пунгері» — своєму головному полігоні ядерних випробувань. Але вона не пустила міжнародних експертів для спостереження за демонтажем об’єкта.

У звіті ООН зазначається, що поки вдалося дістати підтвердження знищення тільки входів у тунелі. Про масштабне знесення інформації немає. Також є припущення, що КНДР могла за кілька місяців відбудувати все, що зруйнувала.
Коротке посилання на цю сторінку:

ООН: КНДР могла розробити ядерну боєголовку для балістичних ракетІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльНирки — у центрі нової кризи в НепаліЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: