18.06.2024
Телеканал NTD

Польща може тимчасово припинити приймати прохання про притулок

Польща може тимчасово припинити приймати прохання про притулок

Польща планує тимчасово заборонити вихідцям з інших країн подавати прохання про притулок. Про це заявив прем’єр-міністр..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Польща планує тимчасово заборонити вихідцям з інших країн подавати прохання про притулок. Про це заявив прем’єр-міністр країни Дональд Туск. Так він хоче обмежити потік нелегальних іммігрантів через кордон із Білоруссю.

Криза почалася 2021 року, коли біля білорусько-польського кордону зібралися тисячі вихідців з Африки та Близького Сходу. Влада Польщі звинуватила Мінськ і Москву в тому, що ті організовують перекидання нелегалів до польського кордону. Росія і Білорусь це заперечують.

2022 року Польща на кордоні з Білоруссю звела високий паркан завдовжки майже 190 кілометрів. На будівництво пішло близько 400 мільйонів доларів. Після цього потік іммігрантів зменшився, але спроби нелегально перетнути кордон не припинилися. Тільки цього року їх було понад 25 тисяч.

[Дональд Туск, прем’єр-міністр Польщі]:

«Якщо я, наприклад, сьогодні чітко заявлю, що одним з елементів імміграційної стратегії буде тимчасове територіальне припинення дії закону про право на притулок, то вимагатиму, щоб це рішення визнали в Європі».

Прем’єр-міністр Польщі має намір найближчим часом подати імміграційну стратегію на засіданні уряду.

Намір Туска вже критикують правозахисні організації. Чимало активістів сподівалися, що прем’єр, який очолює ліберальну партію «Громадянська платформа», відмовиться від жорсткої стратегії попередньої націоналістичної адміністрації.

Однак Туск не послабив жорстких заходів. А в липні парламент Польщі ухвалив закон, який полегшує службам безпеки застосування зброї проти нелегалів на кордоні з Білоруссю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Польща може тимчасово припинити приймати прохання про притулокПрокуратура Венесуели видала ордер на арешт лідера опозиціїУчень у США зчинив стрілянину в школі й убив чотири людиниДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняНімеччина через напади з ножем посилить закони про зброю та імміграціюУ бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули раціїУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежБайден відмовився від боротьби за посаду президента СШАЩе чотири тіла витягли з затонулої яхти техномагната Майка Лінча

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: