20.12.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп погодився дати «Майкрософту» 45 днів на купівлю сервісу «Тікток»

Дональд Трамп погодився дати «Майкрософту» 45 днів на купівлю сервісу «Тікток»

Президент США Дональд Трамп погодився виділити 45 днів на переговори про купівлю американського підрозділу, що керує..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Президент США Дональд Трамп погодився виділити 45 днів на переговори про купівлю американського підрозділу, що керує сервісом «Тікток» (TikTok). Придбати його в китайської компанії «Байтденс» (ByteDance) хоче американський технологічний гігант «Майкрософт».

Раніше голова Білого дому хотів заблокувати тікток на території США. Застосунок підозрюють у шпигунстві та співпраці з китайськими спецслужбами. Американський уряд вважає, що сервіс становить загрозу національній безпеці, якщо взяти до уваги обсяг особистих даних користувачів, які вона отримує.

Рішення почати переговори керівництво «Майкрософту» ухвалило після зустрічі голови компанії Сатьї Наделли з Дональдом Трампом.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Ми вивчаємо тікток. Ми можемо його заборонити, а можемо вжити й інших заходів. Є кілька варіантів, подивимося, як ітимуть справи. Та щодо тіктока ми розглядаємо багато варіантів».

Сама ж компанія «Майкрософт» планує завершити переговори 15 вересня. Якщо вона стане власником, то зможе керувати тіктоком на території США, Канади, Австралії та Нової Зеландії. Водночас розглядають варіант залучення й інших американських інвесторів, які матимуть свою частку активів тіктока.

«Майкрософт» обіцяє, що в разі купівлі нічого в застосунку не змінюватиме, за винятком норм безпеки. Операційне управління вестимуть під контролем урядових регуляторів і максимально прозоро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп погодився дати «Майкрософту» 45 днів на купівлю сервісу «Тікток»Північна Корея знову запустила крилаті ракети в мореКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокНімецькі машиністи оголосили найдовший страйк в історії країниПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: