У Бейруті під час ізраїльського авіаудару вбито лідерів палестинського угруповання

У Бейруті під час ізраїльського авіаудару вбито лідерів палестинського угруповання

Ізраїль завдав авіаударів по Бейруту, і вперше вони припали на будівлю в межах міста. Бомба впала..

Дата завантаження: 2024-10-05

Ізраїль завдав авіаударів по Бейруту, і вперше вони припали на будівлю в межах міста. Бомба впала на житловий будинок — загинули троє лідерів ліворадикального угруповання «Народний фронт звільнення Палестини». Це підтвердили його бойовики.

Ізраїльська авіація також обстріляла військові об’єкти хуситів у єменському портовому місті Ходейда. Ізраїль назвав це відповіддю на ракетні удари по аеропорту «Бен-Гуріон», що відбулися 28 вересня. Тоді ціллю хуситів був прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу, який того дня прилетів зі США.

Раніше голова хуситів заявив, що підтримує «Хезболлу», лідер якої загинув унаслідок ізраїльського авіаудару. Саїд Хасан Насралла загинув 27 вересня, коли зустрічався з керівниками ісламістського угруповання в підземній штаб-квартирі на півдні Бейрута.




Смерть лідера «Хезболли» викликала різну реакцію. Наприклад, у східній частині Бейрута деякі люди сприйняли цю новину радісно. А ось у Пакистані один проіранський шиїтський політичний рух організував протест за участю 3000 осіб.

Розлючені мітингувальники намагалися дістатися консульства США. Поліція перегородила їм шлях. Тоді учасники протесту почали закидати правоохоронців камінням. У відповідь ті застосували сльозогінний газ. Постраждало семеро поліціянтів.

Хасан Насралла очолював «Хезболлу» 32 роки. Ізраїльські військовики заявили, що операція з його ліквідації тривала кілька місяців. Тепер новим керівником угруповання обрали Хашима Сафі ад-Діна. Він двоюрідний брат Насралли.