18.07.2024
Телеканал NTD

Дострокове голосування в США почалося: американці масово йдуть на дільниці

Дострокове голосування в США почалося: американці масово йдуть на дільниці

Рекордна кількість виборців прийшла на дільниці в Джорджії. Цей штат відкрив дострокове голосування на президентських виборах,..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Рекордна кількість виборців прийшла на дільниці в Джорджії. Цей штат відкрив дострокове голосування на президентських виборах, які відбудуться 5 листопада.

Виборча комісія штату повідомила, що кількість людей, які проголосували достроково, майже вдвічі перевищила кількість, зареєстровану у 2020 році.

[Метью Браун, виборець]:

«Я думаю, що це екзистенційні вибори. Вони матимуть наслідки для моїх дітей, моїх трьох онуків та багатьох інших людей. Тому дуже важливо, щоб кожен висловив свій голос».

У Джорджії зареєстровано вісім мільйонів 200 тисяч виборців. Цей штат відіграє вирішальну роль у перегонах, у яких кандидат від демократів Камала Гарріс і від республіканців Дональд Трамп ідуть пліч-о-пліч.

[Пег Тімпон, виборниця]:

«Я думаю, що це, мабуть, найважливіший виборчий сезон у нашому житті».

Дострокове голосування розпочалось і в інших штатах, зокрема у Вірджинії, Південній Дакоті та Міннесоті. Воно ознаменувало закінчення напруженої виборчої кампанії, в ході якої Гарріс замінила як кандидат нинішнього президента Джо Байдена, а Трамп пережив два замахи на його життя: один у Пенсильванії, а другий — у своєму гольф-клубі у Флориді.

Дострокове голосування серед виборців США стає дедалі популярнішим: як особисте, так і поштою.

Так, 2020 року до дня виборів проголосувало приблизно 15 % виборців. Це кожен сьомий мешканець США.

Причин дострокового голосування є багато. Дехто живе у віддалених районах. Також на явку 5 листопада можуть вплинути природні катаклізми та інші фактори.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дострокове голосування в США почалося: американці масово йдуть на дільниціУ бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули раціїДокументальний фільм викриває один із найжахливіших злочинів нашого часуУ Мексиці вбили вже другого мера за нинішній жовтеньКитайського науковця засудили як іноземного агента в СШАВ ООН завершився Саміт майбутнього: що містить головний пактВійськовики Ізраїлю знайшли в Секторі Гази тіла шістьох заручниківТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируЗасновника месенджера Telegram тримають під вартою у ФранціїВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: