26.07.2024
Телеканал NTD

Міжамериканський банк розвитку прогнозує економічний спад у регіоні на 8‒10 %

Міжамериканський банк розвитку прогнозує економічний спад у регіоні на 8‒10 %

Латинська Америка після пандемії COVID-19 ще більше побіднішала, оскільки карантинні заходи призводять до безробіття й нових..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Латинська Америка після пандемії COVID-19 ще більше побіднішала, оскільки карантинні заходи призводять до безробіття й нових боргів. Про це сказав в інтерв’ю Луїс Альберто Морено — голова Міжамериканського банку розвитку (МБР).

Останніми роками темпи економічного зростання в Латинській Америці й так сповільнювалися. Цього ж року через карантин МБР очікує спад на 8‒10 %.

Зрозуміло, що пандемія зачепить увесь світ. Але, за словами Морено, Латинська Америка як ринок, що розвивається, постраждає чи не найбільше.

МБР — один із найбільших кредиторів у регіоні. Цього року він схвалить позики на загальну суму приблизно 20 мільярдів доларів США. І близько 15 мільярдів нададуть урядам, щоб зміцнити систему охорони здоров’я, зазначає Морено.

Попри те, що найбільший у регіоні економічний спад відбувається у Венесуелі, МБР не зможе виділити фінансування уряду Ніколаса Мадуро. Причина в тому, що країна й так має забагато боргів.

[Луїс Альберто Морено, голова Міжамериканського банку розвитку]:
«Венесуела не виконує зобов’язань перед Банком щодо боргів на загальну суму 700 мільйонів доларів. Згідно з правилами Банку, коли є дефолт такого розміру, ми абсолютно нічого не можемо зробити».

Усі шість останніх років Венесуела переживала рецесію. Середньорічна інфляція перевищує 3500 %.

Водночас Морено зазначає, що величезні нафтові запаси Венесуели й розвиток інфраструктури, можливо, допоможуть країні перезапустити економіку, якщо вдасться змінити уряд.
Коротке посилання на цю сторінку:

Міжамериканський банк розвитку прогнозує економічний спад у регіоні на 8‒10 %На Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензинЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуІноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімумуЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: