29.10.2024
Телеканал NTD

Іноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімуму

Іноземні туристи раді: курс єни впав до 34-річного мінімуму

Туристи в Сібуї, одному з туристичних центрів Токіо, кажуть, що раді подешевшанню єни — національної валюти..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Туристи в Сібуї, одному з туристичних центрів Токіо, кажуть, що раді подешевшанню єни — національної валюти Японії. Недавно її курс щодо долара впав до 34-річного мінімуму.

Так, 27 березня долар США деякий час коштував 151,97 єни. Це пояснюють очікуванням, що Банк Японії повільно підвищуватиме процентні ставки, зберігаючи величезний розрив з американськими процентними ставками.

Іноземні гості, особливо зі США, кажуть, що падіння єни стимулює їх більше витрачати.

[Еліза Шок, туристка з Австралії]:

«Перед приїздом до Японії ми провели невелике дослідження, тому ми мали деякі очікування, що все буде дешевшим. Але ми не були в цьому впевнені, доки не приїхали сюди».

[Мітч Спітері, турист з Австралії]:

«Удома в Мельбурні сендвіч коштуватиме близько шести доларів, а тут — приблизно два долари. Це велика різниця, і грошей тут набагато більше. Можна купити повноцінний обід у 7-Eleven приблизно за десять доларів, ще й з напоєм. А в Мельбурні вважай пощастило, якщо купиш повноцінний обід у 7-Eleven за 20 доларів».

Раніше багато хто вважав Японію дорогим для відпочинку місцем. Проте знецінення японської єни це змінило. Деякі іноземці кажуть, що тепер тут можна робити найдешевші за десятиліття покупки.

Востаннє такий курс єни був 1990 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: