26.07.2024
Телеканал NTD

11-річна українська каратистка простояла в планці понад 50 хвилин

11-річна українська каратистка простояла в планці понад 50 хвилин

Киянка Дарина Остріщенко готується встановити рекорд України. Вона займається карате вже приблизно чотири роки, і вирішила..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Киянка Дарина Остріщенко готується встановити рекорд України. Вона займається карате вже приблизно чотири роки, і вирішила простояти в планці на ліктях понад 30 хвилин. Навіть тренованим спортсменам це дається дуже важко.

[Анастасія Белюк, тренер Дарини]:
«Це дуже складно. Гадаю, кожна людина, яка подумає: “А хіба це складно?”, — нехай хоча б кілька хвилин постоїть. Навіть між собою люди, які постійно тренуються, жартують, що якщо ви думаєте, що час летить швидко, постійте в планці — там час зупиняється».

Вимоги до рекорду висунуто найжорсткіші — на рівні дорослих.

[Лана Вєтрова, представник Національного реєстру рекордів України]:
«Не можна переносити вагу з однієї руки на іншу, з однієї ноги на іншу. Не можна прогинати спину — спина має бути рівною. Вона не повинна округлятися ні в один бік ні в другий. Це має бути класична планка».

Підтримати дівчинку під час встановлення рекорду приїхала уся родина, а ще друзі по команді. Кожні п’ять хвилин усі аплодують.

[Гліб Остріщенко, брат Дарини]:
«Їй усе вдасться. Сьогодні вранці вона тренувалася. Перед тим, як ми її привітали, вона годину простояла. Вона точно зможе простояти одну годину».

У дитячій категорії такий рекорд заявлено вперше. Мінімальний час — 30 хвилин.

Й ось 30 хвилин позаду, але дівчинка вирішує стояти далі. Тренери кажуть, що цілеспрямованість — її головна риса.

[Анастасія Белюк, тренер Дарини]:
«Дуже цілеспрямована та наполеглива. Талановитих і здібних дітей багато. І такі приходять. Але так завзято долати труднощі, коли не виходить, — ось це вже риса характеру, яка закладена безпосередньо в дитині».

[Костянтин Остріщенко, тато Дарини]:
«Вона дуже тренувалася, вона реально віддавалася на 110 відсотків. Я навіть іноді не розумів такого великого захоплення».

З кожною хвилиною стояти ставало дедалі складніше.

[Анастасія Белюк, тренер Дарини]:
«Ти ж бачиш, як щохвилини зараз важко стояти. Кожному, хто намагатиметься побити твій рекорд, буде так само щохвилини важко стояти».

Після 50-ї хвилини тренери вирішили зупинити планку. Рекорд встановлено.

[Лана Вєтрова, представник Національного реєстру рекордів України]:
«50 хвилин і 3 секунди. Новий рекорд: найтриваліше утримання тіла в позиції планки на ліктях».

Але Дарина каже, що може стояти й довше. Удома вона навіть побила світовий рекорд, простоявши понад годину.

[Дарина Остріщенко, рекордсменка]:
«Насправді я не дуже собою задоволена, бо вдома я могла більше».

Установлення рекорду збіглося з днем народження дівчинки. Вона планує побити офіційно світовий рекорд.
Коротке посилання на цю сторінку:

11-річна українська каратистка простояла в планці понад 50 хвилинЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропорту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: