29.12.2024
Телеканал NTD

У Римі величезну виставку старовинних іграшок розмістили аж у 22 залах

У Римі величезну виставку старовинних іграшок розмістили аж у 22 залах

Від літаків, кораблів та поїздів до будиночків та атракціонів. На новій виставці в Римі показали понад..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Від літаків, кораблів та поїздів до будиночків та атракціонів. На новій виставці в Римі показали понад 700 старовинних іграшок. Колекцію можна назвати справжньою машиною часу, яка дає змогу вирушити в подорож на кілька століть назад.

Більшу частину іграшок зроблено за останні 200 років. Однак є й зовсім стародавні. Наприклад, цей будиночок у стилі бароко створили ще в 1686-му. Його замовила дружина шведського короля Карла XI для своєї дочки Гедвіги Софії.

[Емануела Ланчіанезе, куратор виставки]:
«На виставці показано 32 категорії іграшок. Це предмети з нашого дитинства, а також ті, якими гралися понад 150 років тому. Здебільшого їх зроблено в Північній Європі: половина колекції — у Німеччині та Швеції, половина — в Англії, Франції та Америці».

Усі експонати розмістилися у 22 залах на першому поверсі музею. Їх розділили на шість тем: місто й сільська місцевість, вулиця й польоти, ігри дітей, сім’я, а ще робота й подорожі.

Серед моделей кораблів можна побачити німецький авіаносець «Граф Цеппелін». Також є багато фігурок відомих людей свого часу.

[Емануела Ланчіанезе, куратор виставки]:
«Ми маємо фігурки французько-канадської п’ятірні, яка народилася 1934 року. Усі вижили, і це тоді була рідкість. Звісно, одразу ж почали випускати схожі на них іграшки, які добре купували».

Також можна побачити дві ритуальні ляльки, створені в Перу ще до цивілізації інків.

[Емануела Ланчіанезе, куратор виставки]:
«Похоронні ляльки Наска, зробили приблизно з 1300 по 1450 рік. Вони нагадують нам, що ігри та іграшки були пов’язані ще й з ритуалами, магічними обрядами. Вони супроводжували людей під час переходу з царства живих до царства мертвих».

Колекцію 2005 року придбала мерія Рима в приватного власника. А він купив її 99-го у шведського колекціонера. Той приблизно 30 років збирав іграшки під час закордонних поїздок.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Римі величезну виставку старовинних іграшок розмістили аж у 22 залахВ Італії вимирають газетні кіоскиЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світу100-річна традиція: бій Біг-Бена ознаменує початок 2024 рокуРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в Амстердамі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: