29.01.2024
Телеканал NTD

Norwegian Air скасувала замовлення на 97 літаків Boeing

Norwegian Air скасувала замовлення на 97 літаків Boeing

Авіакомпанія Norwegian Air скасувала замовлення на 97 літаків Boeing і вимагатиме компенсації від американського авіабудівника. Вона..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Авіакомпанія Norwegian Air скасувала замовлення на 97 літаків Boeing і вимагатиме компенсації від американського авіабудівника. Вона хоче одержати відшкодування за припинення польотів 737 MAX і проблеми з двигунами в Boeing 787.

Скасують замовлення на 92 літаки 737 MAX і на п’ять Dreamliner. Також анулюють контракти на сервісне обслуговування GoldCare, які поширювалися на ці два типи літаків.

Європейський бюджетний перевізник став першим, хто запропонував недорогі трансатлантичні перельоти. Відколи почалася пандемія коронавірусу, він ледве утримується на плаву.

Літакам 737 MAX заборонили польоти торік у березні. Це сталося після двох аварій авіалайнерів цього типу, унаслідок яких загинуло 346 осіб. Тоді у флоті Norwegian Air, який складався зі 163 літаків, було 18 літаків 737 MAX.

Спочатку Norwegian Air була невеликою скандинавською авіакомпанією. Однак вийшла на світову сцену після того, як у 2012 році замовила відразу 372 літаки. 222 — в американської компанії Boeing і 150 — у європейської Airbus.

Тим часом Boeing у понеділок почав сертифікаційні польоти, щоб протестувати виправлені повітряні судна 737 MAX. У них бере участь Федеральне авіаційне управління США.

Якщо результати випробувань будуть позитивними, то літакам цієї моделі знову дозволять літати. Але це станеться не раніше ніж у вересні. Водночас компанія хоче відразу почати постачати ці лайнери. Під час перевірень 737 MAX і далі виробляли, і зараз їх в ангарах накопичилося 450 одиниць.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: