24.03.2024
Телеканал NTD

Рівень бідності в Аргентині через пандемію зріс до небувалих показників

Рівень бідності в Аргентині через пандемію зріс до небувалих показників

Як не захворієш, так не матимеш, що їсти. В Аргентині тисячам сімей загрожує голод. Через пандемію..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Як не захворієш, так не матимеш, що їсти. В Аргентині тисячам сімей загрожує голод. Через пандемію вони ледве зводять кінці з кінцями.

49-річний житель Буенос-Айреса Антоніо Ченарсе — батько трьох дітей. Раніше він працював у пекарні, та через карантин, що запровадили в середині березня, утратив роботу.

[Антоніо Ченарсе, житель Аргентини]:
«Раніше можна було готувати їжу й продавати її на вулиці. А нині, без роботи, ситуація погіршилася. Їжа дорога. Голод не за горами».

Чоловік живе із сім’єю в бідному районі міста. За словами його дружини, прогодувати дітей дуже непросто, не кажучи вже про інші потреби.

[Беніта Ортенсія Ріверо Родрігес, жителька Аргентини]:
«Діти просять якісь речі, а їх немає або ж вони дуже дорогі. Відколи почався карантин, роботи не вистачає. Оскільки пекарня зачинена, чоловік не працює. Я ходжу по їжу в громадську їдальню».

Епідемія завдала важкого удару по вже слабкій економіці Аргентини. Як очікується, цього року темпи її зростання впадуть на 12%. За даними ООН, у країні майже шестеро з десятьох дітей і підлітків живуть за межею бідності.

[Роберто Валент, координатор ООН в Аргентині]:
«Рівень бідності в Аргентині зростає стрімкіше, ніж передбачалося, до таких показників, яких і в найстрашнішому сні не бачили. Підвищення дуже велике. Також рівень бідності серед дітей та підлітків збільшився до 58,6%. Тобто ситуація вельми серйозна».

Зі слів координатора ООН в Аргентині Роберто Валента, збільшується й рівень крайньої бідності. Торік цей показник становив трохи більше ніж 14%. Останні чотири місяці він перевищує 16%.

Валент також зазначає, що ще два місяці тому прогнозували, що кількість робочих місць скоротиться на 340 тисяч. Тепер цей показник зріс до 850 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: