20.07.2024
Телеканал NTD

Обсяги нафтовидобутку у Венесуелі зменшилися до 80-річного мінімуму

Обсяги нафтовидобутку у Венесуелі зменшилися до 80-річного мінімуму

В умовах пандемії коронавірусу нафтопереробні підприємства Венесуели припиняють роботу, а видобуток нафти зменшується. Це ще більше..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

В умовах пандемії коронавірусу нафтопереробні підприємства Венесуели припиняють роботу, а видобуток нафти зменшується. Це ще більше посилює економічну й політичну кризу в країні.

[Анхель Альварадо, представник Національної асамблеї Венесуели]:
«Що вплинуло на падіння обсягів видобутку венесуельської нафти в червні? Здебільшого це неможливість постачати нафту на світові ринки. Це відбувається через міжнародну ізоляцію Венесуели».

У червні обсяги видобутку нафти у Венесуелі знизилися до рекордного рівня за приблизно 80 років. Головна причина — американські санкції щодо державної нафтовидобувної компанії «Петролеос де Венесуела», яка тепер не може експортувати сировину.

Є й інші причини.

[Анхель Альварадо, представник Національної асамблеї Венесуели]:
«Багато років Венесуела вела політику зниження цін, зниження доходів, а не розширювала виробництво нафти. Мова йде про політику, яка тривала, напевно, 40 років».

Раніше країна мала понад 90 % твердої валюти від продажу сирої нафти. Коли обсяги виробництва й експорту почали падати, Венесуела скотилася до глибокої економічної кризи.

[Хосе Портільйо, житель Каракаса]:
«Останніми роками у Венесуелі тривав спад. Але цю кризу можна було передбачити. У нас знижувалися обсяги виробництва й споживання. Не таємниця, що купівельна спроможність венесуельців зменшилася».

Водночас попри те, що нафтові резервуари країни майже повні, бензину однаково бракує. Причина в тому, що нафтопереробні підприємства старіють і не справляються з великими обсягами сировини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: