28.08.2024
Телеканал NTD

Міністри фінансів «Великої двадцятки» домовилися стимулювати світову економіку

Міністри фінансів «Великої двадцятки» домовилися стимулювати світову економіку

Міністри фінансів країн «Великої двадцятки» домовилися використовувати всі наявні механізми, щоби стимулювати світову економіку й протистояти..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Міністри фінансів країн «Великої двадцятки» домовилися використовувати всі наявні механізми, щоби стимулювати світову економіку й протистояти коронавірусній кризі. Вони також попередили, що майбутнє поки дуже невиразне.

Спільне комюніке міністри й очільники центробанків оприлюднили, провівши віртуальну зустріч. На їхню думку, світова економіка почне відновлюватися, коли скасують усі карантинні обмеження. Але для зростання додатково необхідно ужити низку заходів.

[Мохаммед аль-Джадаан, міністр фінансів Саудівської Аравії]:
«Якщо ми будемо тиснути на приватний сектор ще дужче, ніж раніше, то він відмовиться жодним чином допомагати бідним країнам. Нам треба знайти баланс, а також потрібно цей сектор стимулювати».

Зі слів чиновників «Великої двадцятки», 42 з 73 найбідніших країн світу вже попросили відкласти свої виплати з обслуговування боргів до кінця року. Мова йде про близько 5,3 мільярда доларів.

Збитків зазнає й кожна багата країна окремо.

[Ахмед аль-Холіфей, очільник Центробанку Саудівської Аравії]:
«Що стосується прогнозів щодо саудівської економіки, як ми бачили в першому кварталі, відбувається спад приблизно на один відсоток. Ми не чекаємо, що в другому кварталі буде ліпше, якщо врахувати, що карантин припав переважно саме на другий квартал».

На одній із попередніх зустрічей міністри фінансів «Великої двадцятки» також домовлялися виробити спільну стратегію виходу з кризи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: