28.11.2024
Телеканал NTD

На Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензин

На Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п'ять разів цін на бензин

Куба раптово відклала підвищення в п'ять разів цін на бензин, заплановане на 1 лютого. Це сталося..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Куба раптово відклала підвищення в п’ять разів цін на бензин, заплановане на 1 лютого. Це сталося через кібератаку. Про це заявила віцеміністр економіки країни всього за кілька годин до того, як суперечливе рішення мало набути чинності.

За словами політика, рішення ухвалили через інцидент у комп’ютерних системах збуту пального.

[Мілдрі Гранадільйо, віцеміністр економіки Куби]:

«Ми вирішили відкласти оновлення цін на пальне та його продаж у мережі заправних станцій в іноземній валюті. На це рішення вплинув інцидент у галузі кібербезпеки в комп’ютерних системах збуту пального. Це був вірус із-за кордону».

Наприкінці грудня влада Куби оголосила про низку заходів, зокрема про підвищення цін на пальне та громадський транспорт. Так вона спробує зменшити дефіцит бюджету. Критики кажуть, що такі дії посилять інфляцію, а також будуть недоречними, бо немає стимулів для внутрішнього виробництва.

[водій таксі]:

«Гадаю, це гарний крок — не підвищувати ціни на пальне та залишити їх на колишньому рівні, доки економіка стабілізується. Щойно економіка стабілізується, влада вирішить, чи підвищувати ціни».

[місцевий житель]:

«Люди були дещо шоковані, бо зростання цін на пальне також призводить до зростання цін на громадський транспорт і транспортні послуги. Нова ціна виявилася дуже високою для кубинців».

Зі слів віцеміністра, ціни на пальне поки що лишатимуться незмінними. Але як довго — невідомо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: