05.07.2024
Телеканал NTD

На кенійському острові Ламу змінили ситуацію з пластиковими відходами

На кенійському острові Ламу змінили ситуацію з пластиковими відходами

Гори пластикових відходів постійно збирають на кенійському острові Ламу в Індійському океані. Щось приносять до берега..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Гори пластикових відходів постійно збирають на кенійському острові Ламу в Індійському океані. Щось приносять до берега хвилі, а щось викидають самі мешканці. Та є і ті, хто вирішив змінити ситуацію. Тепер тут викинутому пластику знаходять застосування.

Місцеві жителі збирають відходи й продають переробному підприємству. Ціна невисока — 16 центів за кілограм, але й це велика підмога — роботи на острові майже немає.

[мешканець острова Ламу]:

«Так ми заробляємо на навчання дітей і на життя».

Пластик спочатку сортують.

[Алі Сканда, співзасновник організації Flipflopi Project]:

«Працівники сортують пластик за різними типами та кольорами. Потім його відправляють до пункту подрібнення. Після подрібнення пластик промивають, а далі сушать».

На наступному етапі відходи розплавляють і відливають із них деталі.

Утім, не все так гладко, як хотілося б. На завод надходить багато пластику з домішками, які ускладнюють перероблення. Також є пластик, який швидко розкладається на сонці. Він теж не підходить.

І все ж на підприємстві роблять багато різних меблів і навіть будують традиційні арабські човни дау. Приміром, у 2019 році тут зробили перший у світі вітрильник із переробленого пластику.

[Алі Сканда, співзасновник організації Flipflopi Project]:

«Ми робимо це для того, щоб світ зрозумів, що пластик — це не сміття. Можна підвищити його цінність і робити з нього меблі та інші предмети».

Підприємством керує компанія Flipflopi Project. Її заснували вісім років тому. Їй матеріально допомагають благодійні організації.
Коротке посилання на цю сторінку:

На кенійському острові Ламу змінили ситуацію з пластиковими відходамиЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанніПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкЄвропа потерпає від виснажливої спекиХорватське місто оголосило про розпродаж будинків у своєму історичному центріУ Венесуелі почався різдвяний сезон на два місяці раніше, ніж зазвичайФінський зоопарк поверне Китаю двох панд раніше за домовлений термінБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.Австралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в Австралії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: