20.12.2024
Телеканал NTD

Німеччина повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонах

Німеччина повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонах

Німеччина тимчасово повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонах. Почалися вибіркові перевірки пасажирів поїздів, автобусів та..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Німеччина тимчасово повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонах. Почалися вибіркові перевірки пасажирів поїздів, автобусів та іншого громадського транспорту, що прибуває із сусідніх країн. Прикордонна поліція перевіряє і приватні авто. До того ж точкові перевірки можуть відбуватися й на відстані 30 кілометрів від кордону.

Так Німеччина хоче запобігти нелегальній імміграції та можливим нападам екстремістів. На це влада пішла після громадського невдоволення, спричиненого низкою нападів терористів. Останній стався в серпні на фестивалі в Золінгені. Нелегал із Сирії зарізав трьох людей і поранив ще вісьмох.

Контроль на кордонах із Польщею, Чехією, Австрією та Швейцарією запровадили ще торік. Тепер до цього списку додалася Франція, Бельгія, Люксембург, Нідерланди та Данія. Перевірки проводитимуть пів року. Потім заходи можуть продовжити.

Такий крок уже розкритикувала Польща та Австрія. Вони побоюються, що їм доведеться приймати більше іммігрантів. Польський прем’єр-міністр закликав країни, які сусідять з Німеччиною, негайно провести щодо цього консультації. А канцлер Австрії заявив, що якщо Німеччина повертатиме іммігрантів через їхній спільний кордон, то його країна відправлятиме більше прохачів притулку на Балкани.

За правилами ЄС члени блоку в критичній ситуації на якийсь час можуть відновлювати прикордонний контроль. Німеччина поки що не планує запроваджувати повний контроль.

Водночас у поліції кажуть, що вже вдалося затримати деяких людей, які були в розшуку, розкрити кримінальні злочини, а також запобігти в’їзду нелегалів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Німеччина повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонахЧерез підозру зараження віспою мавп в Аргентині помістили на карантин вантажне судноБджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківЖителі Барселони протестують проти туризмуГробниці римської доби з розкішними розписами готують до відкриття в ІзраїліВиверження вулкана Етна на Сицилії приваблює туристівОдин пістолет — 34 смерті: чорний ринок зброї в Еквадорі процвітаєМайже третина людей у світі недостатньо рухається

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: