05.07.2024
Телеканал NTD

В ООН завершився Саміт майбутнього: що містить головний пакт

В ООН завершився Саміт майбутнього: що містить головний пакт

В ООН триває тиждень високого рівня, водночас завершився дводенний Саміт майбутнього. Його учасники одностайно ухвалили Пакт..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

В ООН триває тиждень високого рівня, водночас завершився дводенний Саміт майбутнього. Його учасники одностайно ухвалили Пакт в ім’я майбутнього. Він містить Глобальний цифровий договір та Декларацію про майбутні покоління, і порушує такі проблеми, як продовольча безпека та доступ до інтернету для всіх жителів планети.

Загалом пакт став наймасштабнішою міжнародною угодою за багато років. Він охопив як цілком нові галузі, так і питання, щодо яких не вдавалося досягти згоди.

Він має передусім забезпечити роботу інститутів в умовах сучасних реалій. Як зазначив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, майбутнє для онуків не можна будувати із системою, створеною нашими бабусями та дідусями.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:

«Я закликав до проведення цього саміту, щоб розглянути глибокі реформи, які зроблять світові інститути легітимнішими, справедливішими та ефективнішими на основі цінностей статуту ООН. Я закликав до проведення цього саміту, бо проблеми XXI сторіччя вимагають рішень XXI сторіччя».

У саміті взяло участь близько 4000 осіб, серед яких голови держав та урядів, спостерігачі, представники громадянського суспільства та неурядових організацій.

Зустрічі передували так звані Дні дій, у яких узяло участь понад 7000 осіб. Учасники взяли на себе зобов’язання виділити сотні мільйонів доларів на створення цифрової інклюзивності.
Коротке посилання на цю сторінку:

В ООН завершився Саміт майбутнього: що містить головний пактКанада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілівУчень у США зчинив стрілянину в школі й убив чотири людиниЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракет«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихПожежі в Португалії: країна попросила допомоги в ЄСТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируУ ЄС набули чинності мита на електромобілі з Китаю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: