05.01.2024
Телеканал NTD

Ізраїль розширює наземну операцію в Лівані

Ізраїль розширює наземну операцію в Лівані

ЦАГАЛ і далі знищує військову інфраструктуру «Хезболли» в Лівані. Ізраїльська армія сповістила мешканців приблизно 20 міст..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

ЦАГАЛ і далі знищує військову інфраструктуру «Хезболли» в Лівані. Ізраїльська армія сповістила мешканців приблизно 20 міст та сіл, що на півдні цієї країни, про необхідність евакуюватися. Тепер кількість населених пунктів, які треба залишити, досягла 70, серед них столиця провінції Набатія.

«Хезболла» ж знову обстріляла північні території Ізраїлю, унаслідок чого виникла лісова пожежа біля прибережного міста Нагарія.

Водночас Ізраїль повідомляє, що завдав ударів по 200 військовим об’єктам «Хезболли» в усьому Лівані, зокрема по складах зброї та спостережних пунктах. Удари тривали всю ніч. Багато з них припало на південне передмістя Бейрута, де зосереджено інфраструктуру угруповання.

Ізраїльські медіа пишуть, що метою був Хашим Сафі ад-Дін, якого розглядають як наступника вбитого лідера «Хезболли» Хасана Насралли. Але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Також одна бомба розірвалася поряд з аеропортом Бейрута. Вибух пролунав за кілька хвилин після приземлення цивільного літака, що прилетів із Дубая.

«Хезболла» вже майже рік обстрілює Ізраїль, щоби підтримати свого союзника ХАМАС. Через це десятки тисяч мирних ізраїльських жителів мусили залишити свій дім біля північного кордону.

Водночас єменські хусити опублікували відеозапис з атакою на кораблі в Червоному морі. Їхня ракета влучила в нафтовий танкер Cordelia Moon. Також відомо, що постраждало ще одне судно. Екіпажі обох кораблів у безпеці.

Хусити виступають на боці ХАМАСу й заявляють, що нападатимуть доти, доки Ізраїль не припинить бойові дії в Секторі Гази.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль розширює наземну операцію в Лівані«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніТри концерти Тейлор Свіфт у Відні скасували через загрозу терактуКраїни ЄС проголосують за мито на китайські електромобіліУ США щодо лідерів ХАМАСу порушили кримінальні справиШвейцарська поліція проводить арешти після використання капсули для евтаназіїЛідер опозиції Венесуели просить притулку в ІспаніїРаптові повені в Ємені: десятки загиблихСутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті триваютьВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту Ізраїлю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: