05.07.2024
Телеканал NTD

Фінський зоопарк поверне Китаю двох панд раніше за домовлений термін

Фінський зоопарк поверне Китаю двох панд раніше за домовлений термін

Фінляндія поверне Китаю двох великих панд на вісім років раніше. Причиною стали фінансові труднощі, які переживає..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Фінляндія поверне Китаю двох великих панд на вісім років раніше. Причиною стали фінансові труднощі, які переживає зоопарк.

Панди Лумі та Пюрю приїхали до Фінляндії в січні 2018 року. Приватний зоопарк Егтярі витратив вісім мільйонів євро на будівництво вольєра для цих ведмедів. Нові мешканці мали привабити більше відвідувачів. І справді, невдовзі гостей побільшало.

Ситуація погіршилася під час пандемії коронавірусу. Потім зміна геополітичної ситуації вплинула на економіку всіх країн, зокрема й Фінляндії. Тепер до зоопарку приїжджає мало людей, а на утримання панд щороку йде півтора мільйона євро, зокрема й на орендну плату Китаю. Як наслідок, накопичилися борги.

Власники зоопарку торік попросили фінансової допомоги в уряду, але він відмовив. Панд вирішили повернути. У МЗС Фінляндії зазначають, що це не має вплинути на відносини між двома країнами.

Лумі та Пюрю незабаром вирушать на карантин, а в листопаді поїдуть до Китаю.

Влада КНР здає великих панд в оренду іншим країнам. Платити треба мільйон доларів на рік. Водночас малята, народжені в закордонних зоопарках, належать Китаю.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фінський зоопарк поверне Китаю двох панд раніше за домовлений термінБез їжі та постачання: жителі столиці Гаїті голодуютьТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиЛісові пожежі в Болівії та Бразилії: під загрозою люди та історичні об’єктиВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп в АфриціНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківБджолярі Ємену зберігають ремесло починаючи з X століття до н. е.У Зімбабве браконьєр відсидів у в’язниці й став захисником природиНавала морських їжаків у Японії: відгодовують капустою для продажуУ майстерні на Тайвані навчають робити сонцезахисні окуляри зі вторсировини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: