08.03.2024
Телеканал NTD

Європа потерпає від виснажливої спеки

Європа потерпає від виснажливої спеки

Міста Центральної, Східної та Південної Європи знемагають від спеки. Так, температура у Варшаві досягла 32,3 градуса..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Міста Центральної, Східної та Південної Європи знемагають від спеки. Так, температура у Варшаві досягла 32,3 градуса Цельсія. Найважче старшим людям.

[пенсіонерка з Бидгоща, Польща]:

«Не виходити з дому, пити багато води».

82-річна пенсіонерка Тереза виходить із дому лише з парасолькою, а по продукти посилає дочку.

[пенсіонерка з Варшави, Польща]:

«Маю парасольку, а ще є капелюх. Але це не рятує від спеки. Думаю, найліпше — сидіти вдома. Що ще можна вдіяти? Ну чи поїхати на море. У нас море холодне — там можна вижити».

[пенсіонерка з Варшави, Польща]:

«Я виходжу, тільки якщо дуже треба. Решту часу сиджу вдома. У мене прохолодно, тож нормально».

На полях у Косові робітники покривають голови рушниками та п’ють багато води.

[косівський працівник]:

«Ми працюємо тут майже щодня. Дуже жарко. Ми не їмо, але п’ємо багато води. Через спеку апетиту немає, але доводиться працювати».

А в Приштині у вівторок повітря прогрілося до 36 градусів.

[житель Косова]:

«Ми або сидимо вдома біля кондиціонера, або приходимо сюди. Проблема в тому, що навіть тут вода почала нагріватися й тепер вона не дуже охолоджує».

У столиці Румунії очікують на підвищення температури до 42 градусів. На більшій частині території країни планують оголосити червоне попередження про спеку.

А в Греції заборонили працювати просто неба з 12 до 17 години, якщо температура повітря перевищуватиме 40 градусів Цельсія.

Водночас пожежна служба попередила про високий ризик виникнення лісових пожеж.

У червні Греція пережила першу виснажливу теплову хвилю. Тоді тимчасово закрили школи та давні пам’ятки, бо температура повітря перевищувала 43 градуси.

Торік високі температури в Греції спричинили смертоносні лісові пожежі. До того ж минула зима була найтеплішою за всю історію спостережень.

 
Коротке посилання на цю сторінку:

Європа потерпає від виснажливої спекиНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиБіля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблогоЧерез посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз ГіргентанаПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніЄгиптянин захопився розведенням цінних порід курей і перетворив це на бізнесУ Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протестЗамах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБР

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: