05.07.2024
Телеканал NTD

Дітям у Секторі Гази зроблять друге щеплення проти поліомієліту та забезпечать їх вітамінами

Дітям у Секторі Гази зроблять друге щеплення проти поліомієліту та забезпечать їх вітамінами

ЮНІСЕФ планує в жовтні провести другий етап вакцинації дітей проти поліомієліту в Секторі Гази. Доставлять туди..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

ЮНІСЕФ планує в жовтні провести другий етап вакцинації дітей проти поліомієліту в Секторі Гази. Доставлять туди й вітаміни. Про це повідомляє Фонд ООН із захисту прав та інтересів дітей.

[Тед Чайбан, заступник директора ЮНІСЕФ]:

«Перший етап вакцинації проти поліомієліту, який щойно закінчився, охопив понад 560 тисяч дітей віком до 10 років. І це показує, чого можна досягти, коли всі виявляють свідомість».

Недавно в Газі одна дитина перехворіла на поліомієліт 2-го типу, і після цього її паралізувало. Це був перший випадок захворювання в регіоні за 25 років. Коли про це стало відомо, ВООЗ вирішила провести кампанію вакцинації. Армія Ізраїлю та бойовики ХАМАСу погодилися на локальне припинення вогню на час проведення медзаходів. Вакцинацію пройшли 90 % дітей віком до 10 років.

[Тед Чайбан, заступник директора ЮНІСЕФ]:

«Сторони показали, що можуть прислухатися (до прохань), коли це необхідно. І це треба повторити».

Зараз гуманітарні організації обговорюють можливість зробити палестинським дітям щеплення й проти інших хвороб, зокрема проти кору.

[Тед Чайбан, заступник директора ЮНІСЕФ]:

«Понад 44 000 дітей народилися торік і не пройшли необхідної імунізації».

Перший етап вакцинації тривав два тижні. Другий триватиме місяць. ЮНІСЕФ також планує роздавати сім’ям з дітьми мило та деякі харчові продукти. Спостерігачі повідомляють, що в Секторі Гази існує високий ризик виникнення голоду. Водночас постачати гуманітарну допомогу складно.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дітям у Секторі Гази зроблять друге щеплення проти поліомієліту та забезпечать їх вітамінамиБіля італійського острова Лампедуза врятували 110 нелегалів та знайшли одного загиблогоНімеччина повернула контроль на всіх своїх сухопутних кордонахНова система подавання води дає надію мільйонам мешканців КарачіУ майстерні на Тайвані навчають робити сонцезахисні окуляри зі вторсировиниАргентинське місто переживає навалу папугЄгиптянин захопився розведенням цінних порід курей і перетворив це на бізнесПовені та зсуви: тайфун «Гаемі» прорвав дамбу та затопив міста в КитаїАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівГрецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: