20.03.2024
Телеканал NTD

Гігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті Техас

Гігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті Техас

Цей 3D-принтер, що завширшки 14 метрів, зводить найбільший у світі друкований житловий квартал. Так стверджує будівельна..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Цей 3D-принтер, що завширшки 14 метрів, зводить найбільший у світі друкований житловий квартал.

Так стверджує будівельна компанія, яка завершує будівництво стін свого сотого будинку в Джорджтауні, штат Техас. Тут її 5-тонний 3D-принтер Vulcan дивовижно швидко штампує будинки.

[Коннер Дженкінс, старший менеджер проєктів]:

«Викладаючи шар за раз, Vulcan друкує цілий будинок. Він іде від передньої до задньої частини шар за шаром. За кілька днів у вас уже готові стіни».

Для друку в принтер поміщають бетонний порошок, воду, пісок та інші добавки.

[Коннер Дженкінс, старший менеджер проєктів]:

«Завдяки численним шарам створюється своєрідний ефект вельвету. Він може бути дуже м’яким, створюючи прекрасні умови».

Домовласники Анджела та Лоуренс кажуть, що стіни зберігають у домі прохолоду, погано пропускають шум та стійкі до екстремальних погодних умов.

[Анджела Гонтас, домовласниця]:

«Бетонна підлога дуже прохолодна, у буквальному сенсі. І дуже тихо. Ми живемо поряд з об’їзною дорогою, але всередині нічого не чути».

Утім, товсті стіни можуть ускладнити доступ до вай-фаю.

[Лоуренс Нурзад, домовласник]:

«Очевидно, що це справді міцні, товсті стіни. Для нас як домовласників це важливо. Вони добре зберігають прохолоду під час техаського літа. Залишилося розібратися, як провести інтернет у всьому будинку з огляду на його довжину та інші фактори».

Будинки в цьому житловому кварталі мають площу від 140 до 200 квадратних метрів. Вони дешевші, ніж будинки, збудовані традиційним способом. Коштують від 450 до 600 тисяч доларів.

А компанія вже будує далекосяжні плани. Вона націлилася на Місяць і має намір допомагати НАСА створювати споруди на поверхні супутника Землі. Вона вже уклала контракт на розроблення відповідної будівельної системи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті ТехасНовий наноматеріал допоможе виявляти майже невидимі відбитки пальцівБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіЧи можуть надзвукові пасажирські авіаперельоти стати реальністюКомахоподібний робот вивчатиме печери МарсаЯк робота навчили літати з реактивним ранцемЦілющі клітини організму зможуть лікувати аутоімунні захворюванняДе відбувається найбільша у світі міграція ссавцівСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабельПерше випробування магнітного поїзда відбулося в Нідерландах

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: