20.01.2024
Телеканал NTD

Як робота навчили літати з реактивним ранцем

Як робота навчили літати з реактивним ранцем

Це iRonCub — робот, який навчається літати. Дослідники з Італійського технологічного інституту вирішили навчити свого двоногого..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Це iRonCub — робот, який навчається літати. Дослідники з Італійського технологічного інституту вирішили навчити свого двоногого гуманоїда на ім’я iCub підійматися в повітря за допомогою реактивного ранця.

Тепер його перейменували на iRonCub за аналогією із Залізною людиною. Робот має реактивну турбіну на кожній руці та по одній на кожному плечі.

[Даніель Пуччі, дослідник з Італійського техінституту]:

«Нам довелося переробити весь реактивний ранець, усю нижню частину корпуса. Не забувайте, що звідси з надзвуковою швидкістю виходять вихлопні гази температурою 800 градусів Цельсія. Є дві проблеми: такий потік знищує все, із чим стикається, і плавить усе, із чим стикається. Тому нам довелося побудувати цей спеціальний захист для iRonCub».

Команда має надію, що здатність літати дасть змогу iRonCub виконувати пошуково-рятувальні операції в місцях надто небезпечних або недоступних для людей.

[Даніель Пуччі, дослідник з Італійського техінституту]:

«Кінцева мета — отримати технологію реагування на стихійні лиха, яка може допомогти операторам діяти віддалено там, куди складно дістатися, де треба обходити сміття та перешкоди. Він зможе оглядати місцевість, шукати тих, хто вижив».

Команда працює над системами, які дадуть роботу змогу підтримувати стабільний політ, зліт та посадку, а також плавніше переходити від однієї дії до іншої. Вони також планують оснастити його крилом, щоб користуватися перевагами горизонтального польоту.

iRonCub став першим гуманоїдом, якого випробовували в аеродинамічній трубі в Міланському політехнічному університеті, щоб перевірити його аеродинаміку та зібрати інші дані.

Команда сподівається, що це інноваційне дослідження може призвести до революції в можливостях гуманоїдних роботів, розширивши їхнє потенційне використання у завданнях реагування на стихійні лиха.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як робота навчили літати з реактивним ранцемНовий наноматеріал допоможе виявляти майже невидимі відбитки пальцівДля норвезького олімпійського чемпіона розробили суперкросівкиНовий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомівУ німецькому озері знайшли грибок, який харчується пластикомНауковці: вівтарну плиту в центрі Стоунхенджу вагою 6 тонн везли з Шотландії 750 км700 тисяч років тому індонезійський острів Флорес населяли люди зростом 90 смУнікальний датчик пожеж здобув премію Дайсона у Великій БританіїЧому найбільший айсберг у світі вже кілька місяців обертаєтьсяСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабель

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: