05.02.2024
Телеканал NTD

Де відбувається найбільша у світі міграція ссавців

Де відбувається найбільша у світі міграція ссавців

Річка антилоп бурхливим потоком тече через савану Південного Судану. Як кажуть зоологи, це найбільша у світі..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Річка антилоп бурхливим потоком тече через савану Південного Судану. Як кажуть зоологи, це найбільша у світі міграція наземних ссавців.

Тепер стало відомо, скільки приблизно тварин циклічно переміщається в інше місце. За результатами першого комплексного дослідження визначили, що мігрує близько шести мільйонів антилоп.

Підрахунок провели у двох національних парках та в довколишніх районах. Під час нього проаналізували майже 60 000 зроблених з повітря знімків площі 120 тисяч квадратних кілометрів. Також більш як сотня антилоп була в нашийниках із GPS-трекером.

[Ларрі Макгіллеві, пілот]:

«Зараз у Південному Судані відбувається найбільша міграція великих ссавців. Це велика міграція, яку потрібно захистити».

Антилопи переміщаються від східного узбережжя Нілу до сусідньої Ефіопії територією більшою, ніж площа Греції.

І хоча останнім часом копитних стає дедалі більше, падає чисельність інших видів тварин, зокрема бегемотів та слонів.

Так, журналісти Ассошіейтед Прес, пролітаючи над антилопами, бачили мало жирафів і не виявили жодного слона, лева чи гепарда.

До того ж тут процвітає браконьєрство.

[Чаро Очогі, місцевий житель]:

«Маю мотоцикла, і мій план на майбутнє — перевозити м’ясо диких тварин для продажу».

Тепер уряд планує створити природоохоронні зони, якими керуватимуть місцеві громади.

Також організація «Африканські парки» відкрила невеликі центри в кількох віддалених селах та поширює інформацію про стійкі види для полювання.

[Девід Лавая, працівник організації «Африканські парки»]:

«Ідея в тому, що полювання — це непогано, це традиційний вид діяльності. Але надмірне полювання — це погано, бо воно знищить усі види».

Є також плани привабити сюди більше туристів. Однак зараз біля парків немає ні готелів, ні доріг. Також нерідко відбуваються сутички між племенами та напади бойовиків.

Утім, уряд уже рекламує міграцію антилоп як предмет національної гордості. Недавно в столиці з’явилися відповідні рекламні щити. Влада сподівається, що це може стати магнітом для туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Де відбувається найбільша у світі міграція ссавцівБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіРоботаксі та ШІ захоплюють робочі місця в КитаїУ німецькому озері знайшли грибок, який харчується пластикомНова схожа на космічний корабель обсерваторія чекає на астрономів на КіпріДівчинка з ПАР знайшла метеорит одразу після його падінняКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньПерше випробування магнітного поїзда відбулося в НідерландахГігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті ТехасВирізані кістки: люди на півдні Південної Америки з’явилися значно раніше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: