20.02.2024
Телеканал NTD

Вивчення рухів немовлят може допомогти виявляти аутизм у ранньому віці

Вивчення рухів немовлят може допомогти виявляти аутизм у ранньому віці

Британські вчені з Університету Сассексу намагаються імітувати рухи немовляти. Експеримент показує, наскільки вони складні. Усі рухи..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Британські вчені з Університету Сассексу намагаються імітувати рухи немовляти. Експеримент показує, наскільки вони складні. Усі рухи новонароджених не довільні, а рефлекторні. За ними можна робити висновки про здоров’я дитини.

Учені заглибилися в цю тему. Вони розпочали проєкт, у якому на волонтерських засадах беруть участь батьки з новонародженими.

На немовлят одягають зручні комбінезони з датчиками, які протягом усього дня реєструють рухи немовлят. Потім портативний комп’ютер надсилає дані вченим. Також раз на тиждень батьки повинні знімати коротке відео дитини й теж надсилати його дослідникам. Ті будуть аналізувати отримані відомості.

[Айвор Сімпсон, викладач Університету Сассексу]:

«Мета проєкту — зрозуміти, як рухаються немовлята, побачити закономірність рухів у дуже ранньому віці. Це може стати індикатором існування таких захворювань, як аутизм».

Отримані дані аналізує комп’ютер, здатний до машинного навчання. За кожною дитиною спостерігатимуть перші 18 місяців її життя.

[Джиллі Форрестер, дослідниця з Університету Сассексу]:

«Замість того, щоб робити фотографії через шість чи дванадцять місяців після народження, ми зніматимемо дитину щотижня. Так можна побачити зміни в дітей з високим та низьким ризиком захворювання на аутизм».

Учені поки що не знають, які рухи немовляти можуть указувати на порушення в розвитку головного мозку. Вони вивчать зв’язок між моторним та когнітивним розвитком дитини. Можливо, це дасть їм відповіді.

[Джиллі Форрестер, дослідниця з Університету Сассексу]:

«Такі дослідження — це крок уперед. Вони допоможуть виявляти аутизм у дітей раніше, ніж це роблять зараз».

Ранній діагноз дасть змогу розпочати необхідне лікування до того, як у пацієнта виявляться складнощі в соціальній взаємодії та обмеженість інтересів.

У дослідженні братиме участь сто немовлят.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вивчення рухів немовлят може допомогти виявляти аутизм у ранньому віціНовий наноматеріал допоможе виявляти майже невидимі відбитки пальцівУнікальний датчик пожеж здобув премію Дайсона у Великій БританіїПерше випробування магнітного поїзда відбулося в НідерландахГігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті ТехасПлитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природуКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньДо Перу повернулися 33 археологічні експонати, які раніше нелегально вивезлиСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабельЯк зразки криги з Антарктиди допомагають дізнатися про майбутню зміну клімату

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: