20.01.2024
Телеканал NTD

Чи можуть надзвукові пасажирські авіаперельоти стати реальністю

Чи можуть надзвукові пасажирські авіаперельоти стати реальністю

Надзвуковий літак «Конкорд» здійснив свій останній політ у листопаді 2003 року. Лайнер був революційним у пасажирській..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Надзвуковий літак «Конкорд» здійснив свій останній політ у листопаді 2003 року. Лайнер був революційним у пасажирській авіації, бо перетинав Атлантику вдвічі швидше за звичайні літаки.

Але через низький попит на дорогі квитки та через катастрофу 2000 року французький і британський національні авіаперевізники від нього відмовилися.

Тепер, через понад 20 років, одна американська компанія обіцяє відродити надзвукові пасажирські авіаперельоти. Вона розробляє лайнер під назвою «Увертюра».

Його конструкція дасть змогу розганятися до понад 2000 кілометрів за годину. Залежно від конфігурації на борту може бути від 64 до 80 пасажирів. А дальність польоту перевищить 6800 кілометрів.

[Блейк Шолл, гендиректор компанії ― розробника літака «Увертюра»]:

«”Конкорд” був справді чудовим літаком 60-х років, який багато в чому випередив свій час. Але основною проблемою було те, що для більшості людей польоти на ньому були надто дорогими. Уявіть, квиток коштував 20 000 доларів. Але через 60 років у нас з’явилися нові матеріали, покращена аеродинаміка, ефективніші двигуни, уся електроніка стала легшою і кращою. Ми можемо збудувати надзвуковий літак нового покоління».

Цього року на Міжнародному авіасалоні у Фарнборо компанія показала свою нову кабіну для екіпажу, а також новини про перебіг розроблення надзвукового двигуна «Увертюри».

[Блейк Шолл, гендиректор компанії ― розробника літака «Увертюра»]:

«Ми оголосили, що почали апаратні випробування двигуна. Сподіваємося, що готовий двигун ревітиме на повну потужність уже через 18 місяців».

Нові функції всередині кабіни містять доповнену реальність, що даватиме пілотам змогу злітати з повним оглядом, без потреби опускати ніс, як було в «Конкорді».

Директор компанії-розробника каже, що до нього надійшло вже понад 100 замовлень від авіаперевізників.

Перший літак «Увертюра» компанія планує підняти в небо до 2029 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи можуть надзвукові пасажирські авіаперельоти стати реальністюНАСА повідомило, як поверне астронавтів, що застрягли на орбітіВчені з’ясували, які дахи ефективніше захищають місто від спекиБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіПерше випробування магнітного поїзда відбулося в НідерландахЯк робота навчили літати з реактивним ранцемIFA у Берліні: Electrolux показала «розумну» та енергоощадну кухнюЦілющі клітини організму зможуть лікувати аутоімунні захворюванняРідкісних аксолотлів, які навіть можуть регенерувати мозок, рятують від зникнення в МексиціВивчення рухів немовлят може допомогти виявляти аутизм у ранньому віці

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: