20.03.2024
Телеканал NTD

9 членів Агентства ООН у справах палестинських біженців причетні до нападу ХАМАСу на Ізраїль

9 членів Агентства ООН у справах палестинських біженців причетні до нападу ХАМАСу на Ізраїль

Дев'ять працівників Агентства ООН у справах палестинських біженців на Близькому Сході можуть бути причетні до нападу..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Дев’ять працівників Агентства ООН у справах палестинських біженців на Близькому Сході можуть бути причетні до нападу ХАМАСу на Ізраїль, яке сталося торік 7 жовтня. Такі дані оприлюднила ООН. Як повідомили в організації, їх звільнять.

[Фархан Хак, представник ООН]:

«Щодо дев’яти осіб доказів було достатньо, щоб зробити висновок про те, що вони могли бути причетними до нападів 7 жовтня».

Розслідувало Управління служб внутрішнього нагляду ООН. Загалом воно перевірило імовірну причетність до нападів 19 працівників агентства.

[Фархан Хак, представник ООН]:

«В одному випадку УСВН не отримало жодних доказів, які б підтверджували звинувачення в причетності працівника, у дев’яти інших випадках докази, отримані УСВН, були недостатніми для підтвердження причетності».

Усі дев’ять осіб, які, за висновком розслідування, могли бути причетними до нападу, — чоловіки. Подробиць про те, що саме вони робили, не повідомили.

[Фархан Хак, представник ООН]:

«Для нас будь-яка участь у нападах — величезна зрада тієї роботи, яку ми маємо виконувати від імені палестинського народу».

ООН почала розслідування, коли Ізраїль звинуватив 12 працівників Агентства ООН у справах палестинських біженців у причетності до нападу ХАМАСу.

У березні Ізраїль також заявив, що понад 450 працівників цього агентства були бойовиками. Агентство ж заявило, що Ізраїль змушував деяких його працівників давати неправдиві свідчення.

Загалом в Агентства у справах палестинських біженців працює 32 000 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

9 членів Агентства ООН у справах палестинських біженців причетні до нападу ХАМАСу на ІзраїльБалкани у вогні: лісові пожежі знищують будинки й змушують людей евакуюватися25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДРВійськовики Ізраїлю знайшли в Секторі Гази тіла шістьох заручниківТони мертвої риби прибило на берег поряд із грецьким курортомРіші Сунак визнав поразку після виборів і готовий пітиНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихГантер Байден визнав себе винним у справі про ухиляння від сплати податківКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній Кореї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: