20.12.2024
Телеканал NTD

Турецьким бездомним собакам знаходять господарів за кордоном

Турецьким бездомним собакам знаходять господарів за кордоном

Собаки Далі та Сайка прожили в цьому притулку, що в Стамбулі, чотири роки. Тепер їхнє життя..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Собаки Далі та Сайка прожили в цьому притулку, що в Стамбулі, чотири роки. Тепер їхнє життя поліпшиться — їм знайшли нових господарів у Нідерландах. Вони щасливці, а ось що чекає ще сотні тисяч тварин, невідомо.

У липні парламент Туреччини ухвалив закон, який зобов’язує прибрати з вулиць усіх бродячих собак. А їх у країні коло чотирьох мільйонів. Притулків бракує — треба будувати. До того ж, за новим законом, усіх агресивних і невиліковно хворих собак присиплятимуть.

Власниця притулку для тварин Нільгуль Саяр відправила за кордон сотні підопічних. Каже, що тепер охочих забрати собаку побільшало.

[Нільгуль Саяр, власниця притулку для собак]:

«Коли ухвалили закон, попит став величезним. Зараз у нас готові до переїзду коло 25 собак».

Далі та Сайка серед цих щасливців. Але їхньому переїзду передував тривалий підготовчий процес. Собакам має бути зроблено всі щеплення, яких вимагають правила ЄС. Також треба оформити документи. Коштує це все 1000 євро.

Зараз формальності позаду, і собаки вирушають у дорогу. Супроводжуватиме їх волонтер.

[волонтер]:

«Через новий закон ми хочемо допомогти собакам знайти за кордоном добрих господарів, тому собаки летять з нами, нашими двома дітьми та нашим багажем».

Зі стамбульським притулком співпрацює нідерландська благодійна організація. Вона викладає на своєму сайті фото та інші дані про собак. Перш ніж передати тварину, з майбутніми господарями розмовляють і навіть навідуються до них додому.

Ну а влади турецьких міст мусять до 2028 року побудувати притулки, у яких мають поміститися всі бродячі собаки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Турецьким бездомним собакам знаходять господарів за кордономКолишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житлоСобакам у польській армії нададуть званняБджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриНауковці: смартфони спричиняють у підлітків депресію, тривожність та безсонняБарселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової орендиЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імплантиУ центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житлаІспанський фермер не платить за світло завдяки оливковим кісточкам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: