На дні японської затоки Сагамі мешкає чимало чорних морських їжаків.
Дослідники кажуть, що їхня популяція росте дуже швидко, і це вже можна назвати навалою.
Надмірна чисельність морських їжаків уже призвела до того, що на дні зникла майже вся рослинність.
Але на суші вирішили виправити ситуацію. Один дослідний центр виловлює їжаків та відправляє їх на добрива. Збирають голкошкірих волонтери.
[Седзо Такамура, дослідник Центру рибного господарства Канагави]:
«У місцях, де зникли морські водорості, водиться багато морських їжаків. Дайвери та рибалки пірнають, щоб їх зібрати. Але їх чисельність майже не зменшилася, тож, звісно, їх дуже багато».
Водночас частину зібраних їжаків вирішили використати інакше. Їх відгодовують, щоб зробити смачнішими.
[Ютака Харада, дослідник Центру рибного господарства Канагави]:
«Тихоокеанські фіолетові морські їжаки, яких ми вирощуємо тут, у дослідному центрі, дуже люблять овочі, такі як капуста та японський гірчичний шпинат. Здебільшого листові овочі».
Відгодованих їжаків продаватимуть. Уторговані гроші хочуть потратити на очищення морського дна та відновлення заростей морських водоростей.
Коротке посилання на цю сторінку: