20.03.2024
Телеканал NTD

Нафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у Венесуелі

Нафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у Венесуелі

Нафтові плями прибило до узбережжя Карибського моря, на північ Венесуели. На пляж міста Бока-де-Ароа викидає мертву..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Нафтові плями прибило до узбережжя Карибського моря, на північ Венесуели. На пляж міста Бока-де-Ароа викидає мертву рибу, крабів та інших морських тварин. Є навіть загиблі птахи.

Відомо, що витік стався на венесуельському нафтопереробному заводі «Ель-Паліто». Наразі пляма поширилася на 225 квадратних кілометрів. Вона повністю покриває територію національного парку «Моррокой», відомого красивими пляжами, оточеними пальмами та мангровими чагарниками.

Місцеві рибалки вже понад тиждень не виходять у море й не можуть займатися своїм промислом. Державна нафтогазова компанія PDVSA та міністерство нафти Венесуели поки не прокоментували подію.

Завод «Ель-Паліто» щодоби переробляє 146 000 барелів сирої нафти. Це найменший нафтопереробний комплекс у Венесуелі. Він розташований у місті Пуерто-Кабельо штату Карабобо.

Венесуела має один із найбільших у світі запасів нафти. Десять років тому вона щодоби видобувала понад три мільйони барелів. 2020-го цей обсяг зменшився до 400 000 барелів. Причиною стала корупція та погане управління галуззю. Зараз видобуток збільшився до мільйона барелів на добу. Водночас багато експертів зазначає, що обладнання на заводах перебуває в дуже поганому стані.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нафтові плями зіпсували узбережжя Карибського моря у ВенесуеліПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на кавуLEGO відмовиться від нафти у виробництві своїх кубиківУ майстерні на Тайвані навчають робити сонцезахисні окуляри зі вторсировиниЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахСтаріння населення Японії змінює ринок підгузківВООЗ: штам віспи мавп мутує швидше, ніж очікувалиУ Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у СаутпортіНова Зеландія майже потроїла податок на іноземних туристівКубу чекає важка боротьба з маловивченою гарячкою Оропуш

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: