20.02.2024
Телеканал NTD

17 тисяч паломників урятували в індійських Гімалаях

17 тисяч паломників урятували в індійських Гімалаях

У Гімалаях індійські рятувальники допомогли щонайменше 17 тисячам паломників. Люди опинились у скрутному становищі через зливи,..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

У Гімалаях індійські рятувальники допомогли щонайменше 17 тисячам паломників. Люди опинились у скрутному становищі через зливи, що накрили штат Уттаракханд.

У гірській місцевості така погода особливо небезпечна: постійно стаються раптові повені та сходять зсуви. Уже повідомляють про одинадцятьох загиблих.

[Нішант Томар, посадовець округу Рампур]:

«Є чотири села, з якими ми не змогли зв’язатися. Тому місцеві чиновники почали в цих районах відновлювальні роботи. Водночас солдати індійської армії навели тимчасовий міст, щоб люди могли переходити через річку».

Людей, які опинилися в пастці, перевозять вертольотами до Сонпраяга. Водночас влада повідомляє, що нема зв’язку зі ще кількома тисячами індуїстських вірян, які здійснювали пішу прощу в цьому регіоні.

Потерпає і сусідній штат Гімачал-Прадеш. Тут після зливи шукають понад 40 зниклих безвісти.

[місцевий житель]:

«Тридцять шість осіб з мого села зніс зсув, і надії на їхнє виживання мало. Ми надіємося, що рятувальники когось знайдуть. Вони працюють увесь день, але без успіху — поки що нікого не знайшли».

[місцева жителька]:

«Я сказала чоловікові, що він забрав із дому дітей. Коли ми це зробили, увесь будинок, речі та корову понесла вода. Ми приїхали сюди, щоб забрати те, що лишилося. Нам нема з чим жити».

Також уже майже тиждень тривають пошукові роботи на місці сходження зсувів у штаті Керала, що на півдні Індії. Тут кількість загиблих уже перевищила 200 осіб. Ще десятки вважають зниклими безвісти.

Зливи спричинили повені та зсуви й у сусідньому Пакистані та Непалі.
Коротке посилання на цю сторінку:

17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхУкраїна й Молдова почали переговори про вступ до ЄвросоюзуВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону США25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняІзраїль ліквідував лідера ХАМАСу в ІраніЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніУ бойовиків «Хезболли» тепер вибухнули рації

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: