20.04.2024
Телеканал NTD

Ізраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному полі

Ізраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному полі

Ізраїль повідомив про авіаудари по об'єктах «Хезболли» в Лівані. Це стало відповіддю на загибель ізраїльтян на..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Ізраїль повідомив про авіаудари по об’єктах «Хезболли» в Лівані. Це стало відповіддю на загибель ізраїльтян на футбольному полі внаслідок авіаудару угруповання по Голанських висотах, підконтрольних Ізраїлю.

Водночас тисячі людей прийшли на жалобну процесію на півночі Голанських висот. Тут ховають 12 загиблих дітей та підлітків. Усім було від 10 до 16 років. Ракета впала на спортивний майданчик у друзському селі Мадждаль-Шамс, коли діти грали у футбол.

Ця атака на мирних жителів стала найбільш смертоносною з торішнього жовтня, коли ХАМАС напав на Ізраїль. Побоюються, що інцидент може призвести до ескалації збройного конфлікту між Ізраїлем та терористичним угрупованням.

Бойовики заявили, що їхньою метою була ізраїльська військова база в цьому районі. У ЦАГАЛі кажуть, що на футбольному полі вибухнула ракета іранського виробництва «Фалак-1». Такі використовує «Хезболла». Загалом ліванське угруповання обстрілює Ізраїль майже десять місяців, виступаючи на боці ХАМАСу.

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, є всі підстави вважати, що відповідальність за загибель людей лежить на бойовиках. Він також заявив, що Вашингтон підтримує право Ізраїлю на самооборону.

[Ентоні Блінкен, держсекретар США]:

«Немає жодного виправдання тероризму. Крапка. Усе вказує на те, що ракетний удар був, і ракету випустила “Хезболла”».

Водночас Блінкен наголосив, що США не хочуть розширення конфлікту, який супроводжується щоденними авіаударами та перестрілками. ООН теж закликала обидві сторони до максимальної стриманості.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу перервав візит до США й повернувся до Тель-Авіва. Він скликав засідання кабінету міністрів, щоб обговорити подальші дії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному полі25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунТисячі бойовиків «Хезболли» поранено після одночасного вибуху пейджерівТри концерти Тейлор Свіфт у Відні скасували через загрозу терактуГрецькому острову загрожує водна криза в розпал туристичного сезонуЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракетКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручниківКитай більше не відправлятиме своїх дітей на усиновлення за кордонУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBC

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: