20.03.2024
Телеканал NTD

Ізраїль ліквідував лідера ХАМАСу в Ірані

Ізраїль ліквідував лідера ХАМАСу в Ірані

Політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханію вбили в Тегерані. Про це повідомив «Корпус вартових ісламської революції». ХАМАС..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханію вбили в Тегерані. Про це повідомив «Корпус вартових ісламської революції».

ХАМАС звинувачує в цьому ізраїльську армію. Він заявив, що Ханія загинув у своїй резиденції внаслідок авіаудару. Перед цим він відвідав інавгурацію нового президента Ірану.

Ханія був головою політбюро ХАМАСу. Він виїхав із Сектора Гази ще у 2019 році й жив у Катарі.

Після вторгнення ХАМАСу Ізраїль пообіцяв ліквідувати Ханію та інших лідерів угруповання. У травні цього року прокурор Міжнародного кримінального суду подав запит на арешт Ханії, назвавши його відповідальним за воєнні злочини.

Армія Ізраїлю загибель лідера угруповання наразі не коментує. Водночас ЦАГАЛ заявив про ліквідацію командира високого рангу «Хезболли» Фуада Шукра. Військовики повідомили, що завдали точкового авіаудару по будинку в передмісті столиці Лівану, де, за даними розвідки, був командир. «Хезболла» його смерть поки що не підтверджує.

За даними МОЗ Лівану, у результаті атаки загинула жінка та двоє дітей, ще 74 особи дістали поранення.

Цей авіаудар Ізраїль назвав відповіддю на недавній ракетний обстріл Голанських висот, унаслідок якого загинуло 12 ізраїльських дітей та підлітків. ЦАГАЛ уважає, що за атакою стояв Фуад Шукр. Саме угруповання заперечує свою причетність і заявляє, що обстрілювало лише військові об’єкти.

Фуада Шукра уважали головою стратегічного підрозділу «Хезболли». Він відповідав за озброєння й планував атаки на Ізраїль.

Міністр закордонних справ Лівану заявив, що осуджує авіаудар по Бейруту й планує подати скаргу до ООН.

Віцепрезидент США Камала Гарріс заявила, що беззастережно підтримує право Ізраїлю на захист своєї безпеки. Вона також додала, що потрібно й надалі працювати над дипломатичним урегулюванням збройного конфлікту в регіоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль ліквідував лідера ХАМАСу в ІраніПідозрюваний у спробі замаху на Дональда Трампа постав перед судомЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусі«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в Парижі«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфунуБайден відмовився від боротьби за посаду президента СШАПрокуратура Венесуели видала ордер на арешт лідера опозиціїБолівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опірУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBC

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: