16.10.2024
Телеканал NTD

Ізраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щеплення

Ізраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щеплення

Ізраїль та угруповання ХАМАС домовилися про локальне припинення вогню з гуманітарною метою. Про це повідомляє Всесвітня..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Ізраїль та угруповання ХАМАС домовилися про локальне припинення вогню з гуманітарною метою. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я.

Пауза потрібна, щоби провести вакцинацію дітей проти поліомієліту. Бої призупинять у трьох районах Сектора Гази — у кожному на три дні.

[Рік Піперкорн, представник ВООЗ]:

«Починаємо 1 вересня. Спочатку три дні в центральній частині, далі в південній, а потім у північній».

Якщо буде треба, то паузу продовжать на день або більше. Припинення вогню триватиме з 6 ранку до 3 години дня.

Вакцинацію вирішили провести після того, як ВООЗ підтвердила, що в Секторі Гази принаймні одна дитина перехворіла на поліомієліт 2-го типу, після чого її паралізувало. Це в регіоні сталося вперше за останні 25 років.

Мама дитини каже, що та народилася за кілька тижнів до війни. Їм довелося переїжджати з місця на місце, і щеплення хлопчику не зробили. Два місяці тому вона помітила недобре.

[Нівін Абу Аль-Джидьян, мама хворої дитини]:

«Він раптом почав блювати, перестав рухатися, підскочила температура. Він також перестав ходити та повзати. Я відвезла його до лікарні, і мені сказали, що це, можливо, поліомієліт».

Поліомієліт — це дуже заразне вірусне захворювання, за якого вірус уражає сіру речовину спинного мозку. Передається фекально-оральним та повітряно-краплинним шляхом. Паралітична форма виникає приблизно в одному відсотку випадків. Другий тип поліомієліту було оголошено знищеним на планеті у 2015 році.

ВООЗ планує вакцинувати в Секторі Гази приблизно 640 тисяч дітей віком до десяти років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняЗливи спричинили хаос у ТоронтоПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДРПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблих17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхФіліппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моряНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній КореїСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в США«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повені

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: