20.03.2024
Телеканал NTD

У Сантьяго липень уперше пройшов узагалі без дощів

У Сантьяго липень уперше пройшов узагалі без дощів

Уперше за всю історію спостережень у липні в столиці Чилі не випало жодної краплі дощу. Такого..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

Уперше за всю історію спостережень у липні в столиці Чилі не випало жодної краплі дощу. Такого в Сантьяго не було як мінімум 74 роки.

[Алісія Моя, працівниця метеобюро Чилі]:

«На метеостанції в районі Кінта-Нормаль кількість опадів становила нуль міліметрів. Те саме й в інших прилеглих районах, таких як Ранкагуа. Ми не мали такого аномально сухого липня з 1950 року, відколи почали реєструвати дані».

Кліматологи кажуть, що зазвичай у столичному регіоні Сантьяго в липні фіксують принаймні 50 міліметрів опадів.

[Рауль Кордеро, кліматолог]:

«Тому будь-який липень із меншою кількістю опадів є винятковим. Але те, що раніше було винятком, зараз може стати нормою. Так, три роки тому, у липні 2021-го, у нас також був менш як 1 міліметр опадів».

Фахівці кажуть, що тут дві причини. Перша — природний феномен Ла-Нінья, через який погода стає посушливішою. Друга — зміна клімату.

Водночас така погода не тільки в столиці. У центральних та південних регіонах Чилі також зафіксували дуже мало опадів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сантьяго липень уперше пройшов узагалі без дощівПомер кумир мільйонів — французький актор Ален ДелонТемпература Адріатичного моря досягла історичного рекордуТайфун «Гаемі» налетів на Тайвань: 3 людини загинули, понад 200 постраждалоЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракетНа закритті Олімпіади в Парижі з даху стадіону спустився Том КрузПідозрюваний у спробі замаху на Дональда Трампа постав перед судомІзраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному поліПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблихІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: