20.03.2024
Телеканал NTD

Сутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті тривають

Сутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті тривають

На вулиці англійського Ланкастера вийшли дві групи активістів. Одні виступають проти напливу іммігрантів і вигукують гасло..

Дата завантаження: 2024-09-20

video

На вулиці англійського Ланкастера вийшли дві групи активістів. Одні виступають проти напливу іммігрантів і вигукують гасло «Геть з наших вулиць». А другі скандують, що біженці — бажані гості. Такі акції відбуваються і в інших містах Великої Британії. Приводом стало вбивство трьох дівчаток у Саутпорті.

Заворушення спалахнули в багатьох місцях після того, як у соцмережах розповсюдилася інформація, що 17-річний підліток, який напав із ножем на відвідувачок танцювального гуртка в Саутпорті, був радикальним мусульманським іммігрантом.

За даними поліції, 17-річний Аксель Рудакубана народився у Великій Британії, а медіа повідомили, що його батьки — християни. Попри це антиіммігрантські та антимусульманські протести тривають, переростаючи в бійки, підпали та заворушення.

Це Ротерем. Тут протестувальники кидали каміння та інші предмети в поліціянтів та били вітрини. Ще вони розтрощили кілька вікон готелю, у якому розміщують прохачів притулку.

У зверненні до нації прем’єр-міністр країни осудив насильство, звинувативши в ньому, як він назвав, «ультраправі банди».

[Кір Стармер, прем’єр-міністр Великої Британії]:

«Ті, хто брав участь у цьому насильстві, відповідатимуть за всією суворістю закону. Поліція здійснюватиме арешти. Окремих осіб триматимуть під вартою. Будуть звинувачення та вироки».

Протести вихідними відбулися після кількох днів заворушень у містах у всій Великій Британії, зокрема в Ліверпулі, Бристолі та Манчестері.

Водночас минулого тижня обвинувачений постав перед Королівським судом Ліверпуля. Йому висунуто звинувачення у вбивстві трьох дівчаток шести, семи та дев’яти років. Також він завдав тяжких ножових поранень ще вісьмом дітям і двом дорослим.

Підозрюваний народився 7 серпня 2006 року в Кардіффі в сім’ї вихідців із Руанди. Мотиви його нападу досі незрозумілі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті триваютьБайден відмовився від боротьби за посаду президента СШАТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунУкраїна й Молдова почали переговори про вступ до ЄвросоюзуНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблих25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунТемпература Адріатичного моря досягла історичного рекордуУ Словаччині потяг урізався в автобус — є жертвиПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: