19.07.2024
Телеканал NTD

Плитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природу

Плитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природу

На цьому єгипетському заводі виготовляють плитку для будівельної галузі. І якщо придивитися, можна помітити, що машини..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

На цьому єгипетському заводі виготовляють плитку для будівельної галузі. І якщо придивитися, можна помітити, що машини заповнюють незвичайним матеріалом — пластиковими відходами.

Це стартап, засновники якого розробили нову технологію для перетворення пластику на безцементну плитку.

Крихітні пластикові шматочки змішують з піском та іншими матеріалами, щоб створити речовину, яка формується в кінцевий продукт.

[Халед Раафат, головний технолог стартапу]:

«Ми виготовляємо матеріал, який називається полімерним композитним заповнювачем. Ми змішуємо пластикові відходи з природними матеріалами, такими як пісок та гравій, щоб отримати замінник бетону. Ми можемо використовувати цей композит для виробництва багатьох продуктів».

Стартап фокусується на небажаних пластикових відходах, які зазвичай опиняються в контейнерах для сміття або на вулиці. Це одноразові пластикові пакети та інші харчові контейнери, які не можна безпечно переробити.

Компанія має дві цілі: виробляти альтернативу цементній плитці й зменшувати відходи в Єгипті.

[Халед Раафат, головний технолог стартапу]:

«Єгипет продукує коло чотирьох з половиною мільйонів тонн пластикових відходів на рік. Рівень перероблення становить приблизно 10-15 відсотків. Це добрий показник, якщо порівняти із сусідніми країнами. Але досі існує величезний розрив».

Згідно з дослідженнями, Єгипет несе відповідальність за 43 відсотки пластикових відходів, які щороку скидають в Середземне море.

2022 року країна посіла 22-ге місце з 25-ти за ефективністю управління пластиковими відходами.

Виробляючи плитку без цементу, стартап допоможе пом’якшити величезний вплив будівельного сектору на довкілля.

На невеликій фабриці, що розташована неподалік від Каїра, поки виготовляють близько 5000 плиток на місяць. Однак стартап уже залучив інвестиції і має намір розширюватися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Плитку без цементу виготовляє єгипетський стартап, щоб очистити природуРоботи-тренери допомагають у реабілітації пацієнтів, які перенесли інсультНауковці: вівтарну плиту в центрі Стоунхенджу вагою 6 тонн везли з Шотландії 750 кмПерше випробування магнітного поїзда відбулося в НідерландахСкам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїРідкісних аксолотлів, які навіть можуть регенерувати мозок, рятують від зникнення в МексиціРуїни давньоримської пральні виявили під час будівельних робіт поруч із ВатиканомНАСА повідомило, як поверне астронавтів, що застрягли на орбітіПерший у США дослідницький центр кави з’явився в СШАУ німецькому озері знайшли грибок, який харчується пластиком

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: