05.02.2024
Телеканал NTD

Новий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомів

Новий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомів

[Емма Лоутон, жителька Великої Британії

Дата завантаження: 2024-10-05

video

[Емма Лоутон, жителька Великої Британії]:

«Мені було 29 років, коли мені поставили діагноз. Я була дуже молода для хвороби Паркінсона».

Емма Лоутон живе з невтішним діагнозом. Вона щодня приймає ліки, щоб упоратися із симптомами. Але тремор та спазми однаково позначаються на повсякденному житті.

[Емма Лоутон, жителька Великої Британії]:

«Я прокидаюся вранці й кажу собі: “Сьогодні чимось займемося. Побігаємо, попрацюємо, приймемо душ та одягнемося”. А моє тіло має інші плани. Моє тіло просто божеволіє, і починаються спазми».

Нині ж у Великій Британії розробили новий аналіз крові. Він за допомогою штучного інтелекту може передбачити хворобу аж за сім років до появи симптомів.

Тест розробили дослідники з Університетського коледжу Лондона та Університетського медичного центру Геттінгена. Вони використали штучний інтелект і визначили, що за хвороби Паркінсона в тілі змінюється концентрація восьми білків.

Вони вже змогли виявити хворобу в 16 ​​пацієнтів до того, як у них з’явилися симптоми.

Тепер є надія, що лікарі потенційно матимуть змогу випробувати нові експериментальні методи лікування, щоб спробувати запобігти захворюванню.

[Емма Лоутон, жителька Великої Британії]:

«Жити з хворобою Паркінсона справді важко, і я впевнена, що це величезне навантаження й для національної служби охорони здоров’я. Але було б неймовірно дізнатися, що потенційно хворобі можна запобігти».

Хвороба Паркінсона — дегенеративне захворювання, спричинене відмиранням нервових клітин. Її симптомами є проблеми з рівновагою, стоянням та ходьбою, зниження когнітивних функцій унаслідок деменції, а також тремор.

Також відбуваються перепади настрою, можлива депресія та погіршення психічного здоров’я.

Сучасна медицина не може вилікувати це захворювання. Тепер завдяки ранньому діагностуванню, можливо, йому зможуть запобігати.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий тест зможе передбачати хворобу Паркінсона до появи симптомівНАСА повідомило, як поверне астронавтів, що застрягли на орбітіРоботи-тренери допомагають у реабілітації пацієнтів, які перенесли інсультБразильський стартап показав свій перший повномасштабний прототип аеротаксіНеймовірно схожих на людей роботів показали на виставці в ПекініНапрочуд повний скелет динозавра показали в Данії«Розумні» окуляри показали, на що найчастіше дивляться покупці нерухомостіЗграя рідкісних птахів із ватажком-людиною мігрує над ЄвропоюApple показала iPhone 16, оновлені моделі Airpods та Apple WatchСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабель

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: