27.06.2024
Телеканал NTD

Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»

Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»

14 травня держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Головними..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

14 травня держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Головними темами переговорів було постачання зброї, угода про безпеку, а також приготування до саміту миру у Швейцарії.

Під час зустрічі Блінкен визнав, що затримка зробила Україну більш вразливою до нападів Росії, але він пообіцяв, подальшу непохитну підтримку США.

Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам Америки за двопартійну підтримку, але додав, що потрібна додаткова допомога, бо Росія здійснює нові напади на сході України.

[Володимир Зеленський, президент України]:

«По-перше, рішення щодо пакета допомоги було вирішальним. Для нас дуже важливо отримати його якомога швидше. Другий пункт — це протиповітряна оборона, найбільший дефіцит для нас».

Також очільник Держдепу запевнив, що Вашингтон наближає Україну до членства в НАТО й незабаром планує ввести до Альянсу.

Під час виступу Блінкен зазначив, що західні партнери мають змусити Росію заплатити за відновлення та реконструкцію України через розв’язану Кремлем злочинну війну.

[Ентоні Блінкен, держсекретар США]:

«Те, що Путін зруйнував, Росія мусить і зобов’язана відновити. Цього потребує міжнародне право. Це те, на що заслуговує український народ. Наш Конгрес дав нам право заарештовувати російські активи в США. Ми маємо намір їх використати».

Виступаючи перед студентами Київського політехнічного інституту, Блінкен заявив, що основна мета його візиту — запевнити, що Україна не самотня в боротьбі з російською агресією.

Також він сказав, що США хочуть укласти з Україною угоду про безпеку на 10 років. Блінкен додав, що Америка зацікавлена в Україні як у країні із сильним військово-промисловим комплексом.

Водночас голова Держдепу підкреслив важливість проведення реформ та побудови міцної демократії. Зокрема, він наголосив на важливості верховенства права та ефективних заходів боротьби з корупцією.

Це четвертий візит держсекретаря США до України від початку повномасштабного російського вторгнення, але перший після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму $61 млрд.
Коротке посилання на цю сторінку:

Блінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»КНР проводить військові навчання навколо ТайванюНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCЗливи з градом затопили місто на заході ПольщіВибори до Європарламенту: тотальне зрушення праворучПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Албанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніДжуліан Ассанж вийшов із британської в’язниці та полетів до АвстраліїКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: