20.12.2024
Телеканал NTD

Тимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії миру

Тимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії миру

Лауреат Нобелівської премії миру Мухаммад Юнус склав присягу як голова нового тимчасового уряду Бангладеш. Це сталося..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Лауреат Нобелівської премії миру Мухаммад Юнус склав присягу як голова нового тимчасового уряду Бангладеш.

Це сталося після тижнів студентських протестів, унаслідок яких загинуло близько 300 осіб і тисячі було поранено, що змусило прем’єр-міністра Шейх Хасіну піти у відставку й утекти до сусідньої Індії.

84-річний Юнус — різкий критик Хасіни. Щоб скласти присягу, він прибув до Дакки з Парижа, де лікувався.

Протестувальники підтримали його кандидатуру як очільника тимчасового уряду. Нині його головним завданням буде провести вибори нового лідера країни.

Юнус — економіст і банкір. 2006 року він отримав Нобелівську премію миру за створення банку, який видавав мікрокредити й став піонером у боротьбі з бідністю.

Юнус склав присягу як керівник групи радників в офіційній резиденції президента Мохаммеда Шахабуддіна.

Місцеві медіа повідомили, що до тимчасового уряду також увійдуть два 20-річні студентські лідери Нахід Іслам та Асіф Махмуд.

Після того, як прем’єр Хасіна втекла, її партія «Авамі Ліг» у новому уряді не фігурує. Водночас син Хасіни написав у соцмережах, що політична сила готова вести переговори з опонентами та тимчасовим урядом.

Шейх Хасіна правила країною 20 років. Цього року вона знову перемогла на виборах і лишилася на четвертий термін.

Студентський рух почався із протестів проти квот на державні посади.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії миру25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежНа Тайвані стався землетрусПрем’єр-міністр Бангладеш утекла з країни на тлі загибелі сотень протестувальниківЛідер опозиції Венесуели просить притулку в ІспаніїПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДРРБ ООН спробувала знизити градус напруженості між Ізраїлем та Іраном«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіФіліппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моря

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: