27.11.2024
Телеканал NTD

Лісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісків

Лісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісків

Лісова пожежа охопила 21 гектар землі поруч із Форт-Мак-Маррі — міським районом муніципалітету Вуд-Баффало в канадській..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Лісова пожежа охопила 21 гектар землі поруч із Форт-Мак-Маррі — міським районом муніципалітету Вуд-Баффало в канадській провінції Альберта. На околицях району залягають багаті поклади нафтовмісних пісків.

Приблизно шістьом тисячам жителів Форт Мак-Маррі повідомили про необхідність евакуюватися.

[жителька Форт-Мак-Маррі]:

«Ми отримали попередження й діємо швидко. Я попросила своїх чотирьох дітей ще ввечері зібрати сумку».

У всій провінції Альберта палають десятки лісових пожеж. Деякі вийшли з-під контролю. Стихійне лихо виникло через суху погоду. Ситуацію ускладнюють сильні вітри. Біля Форт-Мак-Маррі швидкість вітру сягає 40 кілометрів за годину. Вогонь уже вирує за 13 кілометрів від житлових районів.

[Джозі Сент-Онж, працівниця служби інформації про лісові пожежі]:

«Пожежна активність у північно-східному районі лісової пожежі, яку спричинив південно-західний вітер, зростає. Вогонь швидко поширюється. Здіймаються стовпи диму, який застеляє небо».

До гасіння долучили 14 гелікоптерів та пожежні літаки.

Для евакуйованих відкрили тимчасовий притулок в Едмонтоні. Людей забезпечують їжею, одягом та медичною допомогою.

У 2016 році Форт-Мак-Маррі вже пережив велику лісову пожежу. Тоді вогонь знищив 2400 будівель. Тисячі людей було евакуйовано. Також довелося призупинити видобування на нафтових родовищах. Площа пожежі досягла 590 тисяч гектарів. Збитки від стихійного лиха перевищили три з половиною мільярди доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лісова пожежа наближається до канадського міста, де залягають поклади нафтовмісних пісківПакистан вимагатиме від китайських ТЕС перейти на місцеве вугілляКНР проводить військові навчання навколо ТайванюЗакон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримокІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСЗливи спричинили хаос у ТоронтоПовінь у Вірменії та Грузії: троє загинули та двоє зникли безвісти«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніУ Болівії придушили спробу військового держпереворотуІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: