27.06.2024
Телеканал NTD

Тайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»

Тайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»

Президент Туреччини Тайїп Ердоган заявив, що більш як 1000 членів воєнізованого палестинського угруповання ХАМАС лікуються в..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Президент Туреччини Тайїп Ердоган заявив, що більш як 1000 членів воєнізованого палестинського угруповання ХАМАС лікуються в лікарнях Туреччини.

Виступаючи на пресконференції після переговорів із прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом в Анкарі, Ердоган також висловив жаль, що грецький уряд розглядає угруповання як терористичне.

[Тайїп Ердоган, президент Туреччини]:

«Я не вважаю ХАМАС терористичною організацією, і нині я стежу за кожним кроком ХАМАСу. У моїй країні зараз більш як 1000 членів ХАМАСу лежать у лікарнях і всі вони проходять лікування».

Туреччина осудила наступ Ізраїлю на Сектор Гази, закликала до негайного припинення вогню, припинила всю торгівлю з Ізраїлем й оголосила, що приєднається до позову Південної Африки до Міжнародного суду про притягнення Ізраїлю до відповідальності за геноцид. Минулого місяця Ердоган приймав у Стамбулі делегацію ХАМАСу, зокрема його лідера Ісмаїла Ханію. Тоді він назвав угруповання «визвольним рухом».

Водночас із міста Рафах, що на півдні Сектора Гази, більшість палестинців поїхала до спеціальної зони для переміщених осіб, що ближче до кордону з Єгиптом.

Останні кілька тижнів інтенсивні бої точаться як на півночі, так і на півдні Сектора Гази. Як наслідок, сотні тисяч палестинців змушені втікати, а міжнародні організації попереджають, що гуманітарна криза може різко загостритися.

У понеділок ізраїльські сили просунулися глибоко в північні землі Сектора Гази, щоб повернути собі територію, на якій, за їхніми словами, вони кілька місяців тому розгромили ХАМАС. Водночас на протилежному кінці анклаву танки та війська просунулися через шосе у Рафах.

Головне агентство ООН з надання допомоги в Секторі Гази підрахувало, що близько 360 000 людей залишило Рафах, відколи тиждень тому ізраїльські військовики вперше наказали людям евакуюватися.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»Зливи з градом затопили місто на заході ПольщіКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалихПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунПрем’єр Італії відвідала будівництво центрів для іммігрантів в АлбаніїАргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогоюАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДРЗакон про відновлення природи ЄС схвалили після місяців затримок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: