02.01.2024
Телеканал NTD

Прогулянка найромантичнішим садом світу

Прогулянка найромантичнішим садом світу

Цей сад часто називають найромантичнішим у світі. Розкинувся він у передмісті Рима. А навесні знаменитий Сад..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Цей сад часто називають найромантичнішим у світі. Розкинувся він у передмісті Рима. А навесні знаменитий Сад Німфи стає ще мальовничішим. Тут на тлі давніх споруд цвіте гліцинія.

[Массімо Амодіо, президент Фонду Роффредо Каетані]:

«Природа, квіти та дерева разом з археологічними та історичними елементами, руїнами середньовічного міста — усе разом це неперевершена гармонія».

За Римської імперії на цьому місці було місто Німфа. Уважають, що його назвали на честь невеликого храму, присвяченого німфам — божествам природи в образі дівчат. У 1300 році місто зруйнували війська Священної Римської імперії. Уцілілі жителі залишили місто.

Історія відродження саду почалася в 1921 році. Італійський дворянин та дипломат Джелазіо Каетані відновив башту та ратушу й почав закладати сад. Рослини купував за кордоном під час подорожей. Облаштовувати сад йому допомагали члени сім’ї.

Тут росте більш як 1300 різних видів рослин. Цьому сприяє мікроклімат: річка та скелі в районі саду створюють високу вологість, часто йдуть дощі.

[Массімо Амодіо, президент Фонду Роффредо Каетані]:

«Вода — наш головний ресурс. Вода підтримує всі екологічні системи, річку, сад, парк “Пантанелло”, що за межами саду».

Помилуватися садом приїжджають і місцеві жителі, і туристи з усього світу.

[Анна-Лідія Новак, туристка з Польщі]:

«Це місце вражає, тут є річка та давні руїни. Це чудово».

[Ельвіра Трані, туристка з Італії]:

«Це приголомшливо. Думаю, немає більш відповідного слова, щоб це описати. Це рай».

[Віккі, туристка з Китаю]:

«Я шукаю найромантичніший сад, тому я приїхала сюди, щоби його побачити. Це дуже близько до Рима. Тут дуже красиво. Багато квітів та зелений світ».

[Дельфін Дешо, туристка з Франції]:

«Ми приїхали сюди, бо моя мама любить садівництво та рослини. Зараз квітень, тож гарна погода й розпускаються дерева. Я наперед замовила квитки. Ми знали, що це буде приголомшливо. Найбільше мені сподобалася гліцинія, що спускається до води поряд із руїнами. Тут також багато квітучих фіалок».

До речі, гуляти садом можна лише з групою в супроводі гіда за встановленим маршрутом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прогулянка найромантичнішим садом світуПінболом захоплюється дедалі більше молодіОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніБалабан — душа музичної культури АзербайджануНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: