27.09.2024
Телеканал NTD

Новий гігантський твір художника Сейпа привертає увагу до мігрантів

Новий гігантський твір художника Сейпа привертає увагу до мігрантів

Швейцарсько-французький художник Сейп використав екологічно чисту фарбу, щоб створити гігантський малюнок на траві в Цюриху. Мета..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Швейцарсько-французький художник Сейп використав екологічно чисту фарбу, щоб створити гігантський малюнок на траві в Цюриху. Мета цього твору — привернути увагу до важкого становища мігрантів, які перетинають Середземне море, та до тих, хто намагається їх урятувати.

На картині зображено дівчинку, яка нахиляє маяк, освітлений справжніми лампами. А біля неї — паперовий кораблик на мапі Середземномор’я. Неподалік можна побачити справжній надувний човен, на якому пливе кілька м’яких ляльок, що притиснулися одна до одної.

[Сейп, франко-швейцарський художник]:

«Тут човен, який змушує задуматися про перевантажені човни з людьми, які намагаються перетнути Середземне море. А ще маленька дівчинка, яка тримає маяк. Я додав лампи, що імітують світло цього маяка. І для мене маяк — це символ чогось, що нас спрямовує, коли ми губимося в морі».

Сейп каже, що хоче засвідчити повагу французькій благодійній організації «SOS Mediterranee», яка рятує біженців та мігрантів, що пливуть з Африки до Європи.

[Сейп, франко-швейцарський художник]:

«Я думаю, що на всі запитання немає однозначної відповіді. Нам до вподоби чіткі відповіді, вирізані в білому або чорному кольорі, а мені подобається постійно намагатися додати щось складніше та приватніше. У дебатах про міграцію нам треба ці нюанси, щоб зробити їх конструктивними, а не одразу ж розділятися на “за” й “проти”».

Робота на траві забрала в Сейпа коло тижня.

[Сейп, франко-швейцарський художник]:

«Але спочатку було тривале приготування. А на місці витрачаєш уже набагато менше часу. Такий твір проіснує, я сказав би, від одного до двох тижнів. Залежатиме від погоди, дощу та росту трави».

Малюнок, завбільшки як кілька олімпійських басейнів, можна побачити лише з висоти пташиного польоту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новий гігантський твір художника Сейпа привертає увагу до мігрантівЩо можна й чого не можна: жителька Версаля навчає французького етикетуДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації65 років: еволюція БарбіНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в БолгаріїНайбільший і найповніший: рідкісний скелет стегозавра виставлять на торги в Нью-ЙоркуНепальська альпіністка побила рекорд з найшвидшого сходження на ЕверестМалюнок для обкладинки першої книги про Гаррі Поттера продали за рекордний $1,9 млнПрогулянки Сеною на невеликому човні дедалі частіше обирають туристи в ПарижіФранцузи змінюють свої сирні вподобання

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: