05.03.2024
Телеканал NTD

На горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правила

На горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правила

Сходження на знамениту гору Фудзі, що в Японії, тепер доведеться здійснювати за новими правилами. Наразі вони..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

Сходження на знамениту гору Фудзі, що в Японії, тепер доведеться здійснювати за новими правилами. Наразі вони стосуються лише популярного маршруту Йосіда, що пролягає з боку префектури Яманасі.

Прохід на маршрут перекриває брама. Щоби пройти, треба квиток. Він коштує коло 13 доларів. Ще шість доларів можна пожертвувати на охорону природи. Альпіністи повинні бути в придатному для сходження одязі та взутті.

З четвертої години вечора й до третьої ночі ворота зачинені. Так влада хоче запобігти так званим швидким сходженням, бо це ризик для здоров’я. Тепер туристам доведеться ночувати в гірських хатинках. За день на маршрут пропускають щонайбільше 4000 осіб.

Усі ці заходи запровадили, бо на гору підіймається надто багато людей. Туристи смітять, хоч це й заборонено. До того ж трапляються нещасні випадки з тими, хто здійснює сходження та спуск без відпочинку.

Туристи по-різному сприймають зміни.

[Сью Пенджиллі, туристка з Австралії]:

«Я ще в Австралії читала про ці проблеми та незручності для місцевих жителів і дізналася про обмеження. Я все розумію і вважаю, що приїжджі мають поважати місцевих жителів».

[Ван Ву, турист з Австралії]:

«Як обмежити (кількість туристів)? Це дуже складно. Я, як турист, знаю, що кожен мандрівник має багато цілей, але насамперед люди хочуть приїхати сюди, на гору Фудзі».

Водночас місцеві працівники туріндустрії кажуть, що багатьом мандрівникам поки що важко розібратися в нових правилах.

[Юкі Іде, керівник магазину]:

«Нам дуже часто телефонують. Думаю, що процес досить складний. І навіть якщо ми відповімо на всі запитання телефоном, навряд чи все прояснимо. Не думаю, що люди зможуть усе зрозуміти. Сподіваюся, уряд префектури зробить усе можливе, щоб спростити цей процес, і широко інформуватиме людей».

Сезон сходження на Фудзі триває з 1 липня по 27 серпня. Решту часу вершина гори вкрита снігом. Щороку сюди приїжджають 200 тисяч туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

На горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правила10 000 рудоволосих повеселилися на фестивалі в НідерландахБудапешт приваблює туристів перлинами архітектуриЗнаку Hollywood виповнюється 101 рік: з чого все почалосяВідчути себе Алісою в Дивокраї пропонують у Нью-Йоркському ботанічному садуУнікальна мозаїка собору XII століття на Сицилії знову засяє золотомПарк розваг у Дубаї пропонує поринути у світ світла та барвТруднощі та радість: японки зберігають традиції створення куль темаріЯкі на вигляд унікальні печери-будинки МароккоЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті Нілу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: