05.01.2024
Телеканал NTD

65 років: еволюція Барбі

65 років: еволюція Барбі

У Лондоні відкривається виставка еволюції Барбі. Її присвятити визначному ювілею. Цього року легендарній ляльці виповнюється 65..

Дата завантаження: 2024-10-05

video

У Лондоні відкривається виставка еволюції Барбі. Її присвятити визначному ювілею. Цього року легендарній ляльці виповнюється 65 років.

Експозицію організували в Музеї дизайну. Тут можна побачити понад 250 предметів зі світу Барбі, зокрема безліч ляльок, що показують мінливу зовнішність іграшки, дизайнерські ескізи та будинки мрії.

[Кім Калмоне, віцепрезидент з дизайну компанії]:

«Дуже приємно бачити, що Барбі досліджують у такий спосіб. У нас ще не було виставки, яка б докладно висвітлювала процес проєктування та дизайнерське мислення, що лежить в основі бренду».

На виставці показано ​​першу версію Барбі 1959 року в чорно-білому купальнику зі світлим волоссям та розкосими очима. Є і пізніші її версії різних рас, форм тіла й кольору волосся.

Приміром, можна побачити Барбі афроамериканку чи ляльку в інвалідному візку.

Один розділ присвячено професіям Барбі, яка серед іншого була поліціянтом, науковцем, лікарем, президентом та виборцем.

Ще один розділ розповідає історію давнього компаньйона Барбі — Кена, який з’явився 1961 року.

[Даніель Том, куратор виставки]:

«Звичайно, оригінальну Барбі показували виключно як худу білу жінку. І з роками виробник, я думаю, постарався виправити це початкове доволі вузьке уявлення про жіночу красу. Гадаю, нині вони значно удосконалили виробництво ляльок та їх презентацію публіці. Тепер діти, які граються з Барбі, хай би ким вони були, звідки б походили, можуть бачити в ляльці частинку себе».

Основний колір виставки — рожевий.

[Даніель Том, куратор виставки]:

«Це одна з найуспішніших маркетингових кампаній бренду за всю історію. Коли думаєш про Барбі, асоціюєш її з рожевим кольором».

Експозиція працюватиме по 23 лютого наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

65 років: еволюція БарбіЯк ресторанчик у Хорватії несподівано прославився своїми чевапамиВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляжМелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського містаЯк в Іраку дітей відволікають від соцмереж гончарствомПрованська гра петанк, як і раніше, популярна у ФранціїУнікальна мозаїка собору XII століття на Сицилії знову засяє золотомКопія іспанського галеона XVII століття пришвартувалася в ЛондоніДочка колишнього грецького короля Феодора вийшла заміж в АфінахАзербайджан приваблює новий клас преміумтуристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: