27.03.2024
Телеканал NTD

У Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

У Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Різнобарвні вогні та 3D-проєкції на історичних будівлях прикрасили хорватську столицю. Тут проводять Фестиваль вогнів і зустрічають..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Різнобарвні вогні та 3D-проєкції на історичних будівлях прикрасили хорватську столицю. Тут проводять Фестиваль вогнів і зустрічають весну.

[Томислав Томашевич, мер Загреба]:

«Ця подія багато значить для Загреба, бо в нас це один із найпопулярніших фестивалів. <…> Люди знаходять час прогулятися містом. І це чудово, оскільки вони можуть побачити старовинні будівлі в іншому світлі — і в прямому, і в переносному значенні».

Для місцевих дизайнерів та мультимедійних художників це можливість продемонструвати свої роботи.

[Іван Марушич Кліф, мультимедійний художник]:

«Найбільш примітне на цьому фестивалі — це значна різноманітність аудиторії. Сюди приходять люди, які вже пов’язані з мистецтвом, а також ті, хто ніколи не був у такому місці чи в якомусь музеї. Це чудово: художники бачать, як різні люди реагують на їхні роботи, а потім усе переосмислюють залежно від сприйняття публіки».

Світлові інсталяції розкидані по всьому місту. Загалом їх 29.

[туристка]:

«Найбільше мені подобається мультимедійна проєкція в танцювальному центрі Загреба, а також анімація на фермерському ринку. На цих проєкціях дуже добре показано визначні пам’ятки Хорватії. Це варто побачити».

[житель Загреба]:

«На це приємно дивитися. Тут багато людей. І я бачу, що їм подобається».

Фестиваль вогнів у Загребі проводять із 2017 року. Він триває п’ять днів. Цього року до організування заходу долучився Всесвітній фонд дикої природи.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікБалабан — душа музичної культури АзербайджануВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшок

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: